Open Dag St. Antonius Woerden

Algemeen 207 keer gelezen

Op zaterdag 2 november is er een Open Dag op St. Antonius Woerden aan de Polanerbaan tussen 10.00 en 15.00 uur. De deuren gaan open voor patiënten, omwonenden, relaties en andere belangstellenden.

Je kunt die dag lopen door een oog en een darm, naar de poppendokter en mini-colleges en rondleidingen volgen. En je krijgt een indruk van wat allemaal nog kan op onze locatie in Woerden.

“We willen heel graag laten zien wat er allemaal gebeurt in ons ziekenhuis in Woerden en waarvoor patiënten er allemaal terechtkunnen”, vertelt Anneke Klok, een van de initiatiefnemers van de Open Dag en teamhoofd polikliniek Kindergeneeskunde. Ze komt zelf uit Woerden en werkt al 22 jaar in het St. Antonius. “Natuurlijk vond ik het zelf ook jammer dat het Zuwe Hofpoort ging verdwijnen, maar al snel kwam ik erachter dat de fusie ook veel heeft opgeleverd. Dát wil ik graag laten zien aan de Woerdense bevolking.”

Tijdens de Open Dag maken bezoekers kennis met St. Antonius Woerden. Ze ervaren de sfeer, ontmoeten medewerkers, bezoeken de poliklinieken en ontdekken wat er allemaal mogelijk is aan patiëntenzorg in Woerden. Artsen en verpleegkundigen geven tijdens de Open Dag mini-colleges over uiteenlopende onderwerpen, zoals staaroperaties, schouder-, prostaat- en plasklachten.

Ouderenpak

Ook is er een speciaal ouderenpak dat bezoekers kunnen aantrekken om te ervaren hoe het is om op leeftijd te zijn en last te hebben van ouderdomsklachten. Bij de Antonius Academie is het mogelijk om een ‘bekwaamheidspaspoort’ te halen door allerlei proeven te doen, zoals een rekentoets en een reanimatie. Bezoekers ontdekken hoe een darm er van binnen uitziet en kunnen door een levensgroot oog lopen.

Voor kinderen is er ook van alles te beleven tijdens de Open Dag. Er is een speurtocht door het ziekenhuis en de beren- en poppendokter staat klaar om knuffels te onderzoeken en beter te maken. Ze kunnen van klei drollen maken, tatoeages plakken en hun weeg- en meetdiploma halen.

Achter de schermen

Klok roept inwoners van Woerden op vooral een kijkje te komen nemen tijdens de Open Dag. “Het is een unieke kans voor een kijkje achter te schermen op onze locatie in Woerden. Om te zien en te ervaren wat we allemaal bieden aan zorg en om enthousiaste medewerkers te ontmoeten, die echt dezelfde zorg en aandacht bieden als dat de Woerdenaren gewend waren. Wees dus welkom op 2 november.”

Zorgaanbod locatie Woerden

Patiënten kunnen bij St. Antonius Woerden terecht voor polibezoeken van vrijwel alle specialismen, diverse OK-dagbehandelingen (tot medio 2020), staaroperaties en onderzoeken als echo-, röntgen-, MRI-CT-scans en scopie-onderzoek. Sinds dit voorjaar kunnen patiënten bij St. Antonius Slaapgeneeskunde terecht voor alle slaapproblemen en vanaf 21 oktober ook voor spataderproblemen bij St. Antonius Spatadercentrum. Ook voor functieonderzoeken (zoals ECG, fietstest), bloedprikken, gipsen en de St. Antonius Apotheek kunnen patiënten er terecht. Verder zijn er externe zorgverleners gehuisvest waaronder Daan Theeuwes Centrum en het Zorgpension.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37