Aanval Sven Verheul
Aanval Sven Verheul Foto: Peter van Zijl

Eindelijk weer 4-0 overwinning voor Vives

Algemeen 90 keer gelezen

IJsselstein - De archieven hebben we er even op moeten nazoeken, maar na ruim anderhalf seizoen weet De Partyshop.nl VIVES H1 weer een 4-0 overwinning te boeken.

Vorige week werd er tijdens de tweede nationale bekerronde bewezen dat er een goed niveau neergezet kan worden. Tegen topdivisionist Dynamo H2 werd knap een set gewonnen en in de wedstrijd om de baard van de keizer werd het in de eerste divisie uitkomende Apollo 8 op een 3-1 nederlaag getrakteerd. In de nabeschouwing (o.a. op Volleybalkrant) werd door Apollo 8 veelvuldig geroepen dat de vele blessures hier aan ten grondslag lagen. Alhoewel wij daar als VIVES H1 in eerste instantie een lange neus naar maken, moesten ook wij gedurende afgelopen week constateren dat niet iedereen de bekerstrijd ongehavend had overleefd. Ook wij hielden twee geblesseerden aan die strijd over.

Met een iets krappere selectie dan gewend werd er zaterdag aangetreden tegen Cito H1 uit Zeist. Een team dat vorig jaar een nette klassering neerzette in de tweede divisie B en tevens een team dat VIVES H1 de afgelopen jaren al meermaals in andere divisies is tegengekomen. Een geduchte tegenstander waarvan vooraf verwacht werd dat ze het VIVES H1 op ervaring nog wel eens erg lastig konden maken. Niets bleek echter minder waar, want vanaf het begin van de wedstrijd had VIVES H1 de regie strak in handen. Cito H1 had moeite om de service en vooral blokkering van VIVES H1 onder controle te krijgen, waardoor al snel een 2-0 (25-21, 25-09) voorsprong op het scorebord te lezen was. In de derde set ging de score aan het begin gelijk op tot ongeveer 12-12. Daarna was het VIVES dat even aanzette en de set uiteindelijk nog relatief met 25-16 in de wacht wist te slepen. Het bonuspunt van de vierde set kwam eigenlijk geen moment in gevaar, want ook deze set werd met 25-13 binnengehaald.

Het spel was niet altijd even goed en sprankelend als vooraf gehoopt, maar dat doet niet onder voor het uiteindelijk bereikte resultaat! Volgende week speelt VIVES H1 tegen Gemini H1. Daar gaan we er alles aan doen om de ingezette lijn naar boven vast te blijven houden en te kijken of we revanche kunnen nemen op de 4-0 nederlaag die we daar vorig jaar moesten incasseren. Om 17:00 begint de wedstrijd in Voorschoten, hopelijk kunnen we ook wat publiek voor VIVES H1 op de tribune terugvinden!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37