Vrijwilligers zijn inmiddels begonnen met het sloopwerk in het kerkgebouw De Rank, waarna het eerste deel van de verbouwing kan beginnen. (Foto: Paul van den Dungen)
Vrijwilligers zijn inmiddels begonnen met het sloopwerk in het kerkgebouw De Rank, waarna het eerste deel van de verbouwing kan beginnen. (Foto: Paul van den Dungen) Foto: Paul van den Dungen

Kerkgebouw De Rank ondergaat metamorfose

Algemeen 197 keer gelezen

Zoveel hoofden, zoveel zinnen. Na bijna drie jaar praten is de kogel letterlijk en figuurlijk door de kerk en ondergaat het gebouw De Rank van de Protestante Gemeente Montfoort een ingrijpende verbouwing.

Montfoort - Al 44 jaar staat gebouw De Rank aan het Bospad in Montfoort. Het is toe aan onderhoud en verandering. Projectleider Arnoud van der Leede vertelt dat de jeugd vorige week al de eerste sloophandelingen heeft verricht. Het meer stevigere werk wordt nu uitgevoerd door vrijwilligers. “De functie van kerkgebouwen is de laatste decennia aanzienlijk veranderd. Multifunctioneel zorgt ook voor extra inkomsten. Er komen nieuwe toiletten inclusief een mindervalide toilet en er wordt een 24 uur uitvaartkamer gebouwd. De huidige hal wordt vergroot door de twee nevenzalen samen te trekken en er komt een nieuwe ingang. Het hele gebouw krijgt nieuwe vloerbedekking en de kerkzaal ook nieuwe beglazing”.

Bouwbedrijf Ad Spruit doet de verbouwing, waarbij het in de bedoeling ligt om de 24 uur kamer voor de Kerst te hebben afgerond. Na de feestdagen start de tweede fase. Architect Edgar Vendrig tekende voor het idee en styliste Daniëlle van der Leede van Bureau Lyse zorgt voor kleur en aankleding.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14