IJsseloever Heren 1 - Berkel-Rodenrijs Heren 1 Foto: Tony Buijse

Spannende slotfase met winst voor IJsseloever Heren 1

Algemeen 63 keer gelezen

IJsselstein - Als je van het Heren 1 team van IJsseloever één typisch kenmerk moet noemen, dan is het wel dat ze het thuispubliek altijd weer trakteren op spectaculair hockey van hoog niveau ongeacht het resultaat.

Het team was door naar de volgende ronde van de Gold Cup, waarin zij hoofdklasser Hurley Heren 1 op bezoek kregen. Lange tijd hielden de mannen stand, maar uiteindelijk bleek Hurley twee maten te groot voor de IJsselsteinse Overgangsklasser. Het werd 1-3.
In de competitie speelde IJsseloever Heren 1 vorige week uit bij Phoenix. Het team uit Zeist is een van de sterkere in de competitie. In Zeist werd het 1-0 voor de thuisploeg waarmee IJsseloever op de 5e plek in de poule komt te staan.

Vandaag kreeg IJsseloever het team Berkel-Rodenrijs Heren 1 op bezoek. Als de eerste helft begint lijkt IJsseloever het initiatief te willen nemen. Na enkele minuten ligt het initiatief echter bij de Zuid Hollanders. IJsseloever heeft nogal wat balverlies doordat ballen niet scherp genoeg aangespeeld worden. Berkel-Rodenrijs ziet juist kans om veel ballen te onderscheppen. Er zijn enkele kansen voor IJsseloever, maar de het spel speelt zich verder voornamelijk af op de helft van de IJsselsteiners. Vanuit verdedigend oogpunt houdt de ploeg goed stand. Met rust is het nog steeds 0-0.
In de tweede helft zien we een fanatieker IJsseloever spelen. Berkel-Rodenrijs wordt flink onder druk gezet en er worden nu veel meer kansen gecreëerd. Dat gaat voorspoedig tot Berkel-Rodenrijs een strafcorner krijgt in de 17e minuut. Hoewel de strafcorner onbenut blijft, gaat het achterin toch mis en wordt er een strafbal gegeven. De speler van Berkel-Rodenrijs die de strafbal neemt, weet hem hard in het doel te slaan. En dan kijkt de thuisploeg tegen een 0-1 achterstand aan. IJsseloever zet dan duidelijk nog een tandje bij en de druk op het Berkel-Rodenrijsse doel wordt nog verder opgevoerd. In de 22e minuut brengt Daan Kraaijenhagen het team weer terug in de race door 1-1 te scoren. Met een fraaie slag slaat hij de bal achter de keeper. Dan volgen nog de laatste spannende minuten met kansen voor beide teams. Berkel-Rodenrijs doet een aanval op het doel van IJsseloever. Goalie Rogier Ritter moet dan uitlopen terwijl een speler van Berkel-Rodenrijs in balbezit blijft. De bal wordt vervolgens voor het lege doel gespeeld waar een andere speler van Berkel-Rodenrijs er, ondanks een spectaculaire duik, net niet bij komt. Daar komt de thuisploeg nog goed weg. Als de laatste seconden van de wedstrijd wegtikken en er nog blessuretijd overblijft, is er opnieuw een kans voor IJsseloever. Weer is het Daan Kraaijenhagen die de bal in het doel krijgt en de 2-1 scoort. Berkel-Rodenrijs heeft dan nog hooguit een minuutje om voor hen het tij te keren. Hun keeper wordt gewisseld voor een extra veldspeler. Maar voor een serieuze aanval blijkt geen tijd meer en wordt de wedstrijd afgefloten.

Union H1 – Upward H1: 1-4

Na deze 9e speelronde in de Poule A van de Overgangsklasse staat IJsseloever op de 5e plek met 16 punten. Aan de leiding gaat nog steeds Leiden, met 22 punten. Union en Groningen staan onderaan.

Volgende week zondag, 17 november 2019, speelt IJsseloever Heren 1 uit in Breda, bij Zwart-Wit Heren 1. Op 24 november is de laatste wedstrijd van 2019. Dan speelt IJsseloever uit bij Upward, in Arnhem.
Het speelseizoen op het veld gaat daarna pas weer verder op 8 maart 2010. IJsseloever Heren 1 start dan thuis en krijgt Union Heren 1 op bezoek.

Hockey Club IJsseloever | Zomerdijk 42 | 3402 MJ IJsselstein

Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws gisteren
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41