Volleyballers Vives zetten stijgende lijn door

Algemeen 29 keer gelezen

IJsselstein - Vorig weekend pakte DePartyshop.nl VIVES H1 (onverwacht?) 5 punten tegen Cito H1. Vastberaden om het stijgende niveau van de afgelopen weken vast te houden, werd er dan ook vol goede moed afgereisd naar Voorschoten, waar de uitwedstrijd tegen Gemini H1 op het programma stond. Vorig jaar werd daar nog kansloos met 4-0 verloren, dus de verwachtingen voor een beter resultaat waren hoog gespannen.

VIVES H1 startte goed aan de wedstrijd, maar omdat Gemini dat ook deed, ging de eerste set lange tijd gelijk op. Boven de 20 punten waren er wat slordigheden in blokkering, service en passing aan de kant van VIVES H1, wat Gemini de kans gaf om de eerste set met 25-22 binnen te halen. Ook set twee kent een soortgelijk spelbeeld. Lang gaan beide ploegen gelijk op, maar gelukkig is het deze keer VIVES H1 dat aan het langste eind (23-25) trekt. Ook set drie kent een soortgelijk spelbeeld. Lang gaan beide ploegen gelijk op, maar helaas is het Gemini H1 dat aan het langste eind (25-23) trekt. In de vierde set heeft VIVES duidelijk een betere start en pakt al snel een klein gaatje. Gemini weet echter langszij te komen en pakt zelf een paar punten voorsprong. Een 3-1 nederlaag hangt in de lucht, maar aan het einde van de set rechten de mannen van VIVES H1 hun rug en weten (ondanks verwoede pogingen van de arbitrage) de set met 24-26 binnen te halen.

Zoals alle setstanden tot op heden laten zien, zijn beide teams erg aan elkaar gewaagd. Alhoewel de eindstand van de vijfde set (12-15) ook een minimaal verschil laat zien, is VIVES H1 de gehele set de bovenliggende partij. Op cruciale momenten wordt echter vergeten om helemaal door te drukken, waardoor Gemini H1 achter op de trekhaak kan blijven zitten. Desalniettemin wordt de tweede overwinning in de competitie op rij geboekt en stijgt VIVES H1 naar de 8e plaats op de ranglijst. Komend weekend staat de wedstrijd tegen VV Amsterdam H1 op het programma. Vorig seizoen werd daar op de laatste speeldag handhaving in de tweede divisie tegen gerealiseerd, middels een 3-2 overwinning. VIVES H1 is gebrand om de resultaat minimaal te evenaren en de stijgende lijn in zowel spel als ranglijst verder door te zetten. Graag nodigen we jullie uit om daar om 19:00 in de IJsselhal bij aanwezig te zijn.

Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 8 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 9 uur geleden
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 10 uur geleden
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 uur geleden
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws gisteren
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13