Montfoort SV’19 stunt tegen favoriet Kloetinge

Algemeen 88 keer gelezen

Montfoort - Afgelopen zaterdag 9 november is de boeken in gegaan als een dag die in Montfoort niet snel vergeten zal worden.
Werd er vorige week nog knap gelijk gespeeld bij nummer 2 Nieuw Lekkerland kwam deze week koploper en kampioenskandidaat nummer 1 Kloetinge op bezoek in Montfoort. Om met een 3-2 nederlaag huiswaarts te keren.

Vanaf het begin van de week stapelden de goede berichten zich al op in Montfoort.
Verzorger/Fysio Mats van Essen bleef maar berichten aan trainer Bart Schreuder sturen van spelers die fit waren om vol mee te trainen.
Dit resulteerde donderdagavond in een vrijwel fitte selectie waardoor er veel moeilijke keuzes gemaakt moesten worden.
Maar in deze wedstrijd tegen een zeer sterke tegenstander bleek maar weer hoe belangrijk de wisselspelers zijn.

Waren er begin van de week al veel goede berichten ook op deze zaterdag zelf bleven de goede berichten binnen stromen.
Er waren veel belangrijke wedstrijden bij de jeugd die in de ochtend al gewonnen werden
en op het sportpark heerste een sfeer dat er weleens een grote verrassing kon komen deze dag.
De eerste elf kwamen op het bord en er waren vele teleurstellingen van spelers die plaats op de bank moesten nemen.

De toeschouwers stroomden binnen om geen minuut te missen van deze kraker.
Montfoort SV’19 had al snel door dat er echt een goede ploeg van Kloetinge op het veld stond.
Kloetinge kon het spel snel verplaatsen en wist goed de vrije man te vinden.
De Montfoortenaren wisten dus wat er te doen stond, vol gas geven en zoveel mogelijk in de duels komen.
In de 25ste minuut was het echter wel raak voor Kloetinge.
De spits kopte een goede voorzet knap binnen.
In de 28ste minuut was daar direct het antwoord.
Denny van Loen werd in de 16 naar de grond gewerkt waarop de scheidsrechter niets anders kon doen dan de strafschop toe te kennen.
Natuurlijk nam Denny zelf plaats achter de bal om deze vol in het netje te rammen.
De eerste helft ging verder in een gelijkwaardige wedstrijd waarin een ruststand van 1-1 werd bereikt.

Kloetinge startte de eerste 20 minuten na rust sterk en schoot in de 61ste minuut de 1-2 binnen.
Dat was het moment voor trainer Bart Schreuder om 2 wissels toe te passen die later deze wedstrijd zo belangrijk werden.
Timo Bakker en Jort van Geffen lieten zien hoe je als teleurgestelde speler in moet vallen.
De mannen gaven vol gas en namen de ploeg op sleeptouw waarop de Montfoortenaren de betere ploeg werden.
In de 78ste minuut was daar dan ook de logische daarop volgende gelijkmaker.
Denny van Loen werd opnieuw in de 16 neergelegd en nam wederom plaats achter de bal.
2-2 waarop het volgepakte sportpark zich opmaakte voor de stunt van het weekend.
Montfoort SV’19 bleef sterk en het wachten was op dat ene juiste moment.
Dat moment kwam er in de 86ste minuut. Daan vd Poll werd aangespeeld en dribbelde op volle snelheid de 16 in.
Daan hield het overzicht en speelde de vol mee opgesprinte Jort van Geffen aan die de bal binnen schoot.
Montfoort ontplofte en de verrassing was daar met een fantastische overwinning.

Later kwam het nieuws binnen dat ook de JO19 in de 4de divisie een belangrijke overwinning had geboekt.
Ook voor deze mannen is de weg naar boven ingezet.
Alle reden dus om de gordijntjes dicht te doen en zanger Mike op het podium te zetten.
Het dak ging eraf en het bleef nog lang onrustig in de kantine van Montfoort SV’19.

Volgende week zaterdag 16 november bekervoetbal.
Opnieuw een thuiswedstrijd voor Montfoort SV’19.
Zondag derde klasser AFC Quick komt op bezoek.

Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws gisteren
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41