Martijn Sprangers spreekt de allerkleinste helden toe
Martijn Sprangers spreekt de allerkleinste helden toe Foto: Lukas Bergman

Tweede Heldendag Fortissimo groot succes!

Algemeen 142 keer gelezen

IJsselstein - Afgelopen zaterdag organiseerde Korfbalvereniging Fortissimo alweer de tweede superheldendag. De hele IJsselsteinse jeugd was uitgenodigd om een middag lekker te komen korfballen in sporthal de IJsseloever, gelegen naast de korfbalvelden van Fortissimo. Er zijn over de dag heen verschillende clinics gegeven door de selectie van Fortissimo.

Er werd begonnen met de allerjongste Fortissimohelden. De Welpjes, de F’jes en de E’tjes. Voor deze kids waren er diverse sportactiviteiten uitgezet in de Fortissimohal. Er was een estafette en werden tik- en balspelletjes gedaan. Het korfbal stond centraal, maar bij de allerkleinste is vaak een bal al voldoende om een glimlach op het gezicht te krijgen. Als afsluiting konden deze helden met selectiespelers op foto waarna ze geschminkt huiswaarts keerden.

Na de allerjongste helden was het tijd voor de D-jeugd en de C-jeugd. Er werd gewerkt aan balvaardigheid en aan de verscherping van het schot. De selectie onder leiding van Marc Verhoeven, Martijn Sprangers en Ruben Visscher zorgde ervoor dat de jeugdleden maar ook veel “niet leden” van de club een echte training kregen op selectieniveau. Aansluitend was er een bijzondere korfbal-estafette en konden de deelnemers selectieleden uitdagen in een 1 tegen 1 korfbalspel.

Als afsluiting van de heldendag waren de A & B jeugd aan de beurt. Hier waren er ruim 50 spelers aanwezig die voor het “echte werk” kwamen. Er werd veel 1 tegen 1 gedaan, met tips van de selectie. Daarna mochten ze de selectie uitdagen voor een korte oefening, van deze kans maakten ze gebruik.

Aansluitend werden er spandoeken gemaakt onder leiding van de supportsvereniging Fortmania, welke het komende zaalseizoen de IJsseloever (in de volksmond, de Fortissimohal genoemd) moet opfleuren.

Na afloop en vlak voordat de selectie aan hun oefenprogramma kon beginnen was er voor alle deelnemers friet en een snack te verkrijgen in de kantine van Fortissimo.

Na een dag vol helden, speelde Fortissimo 1 thuis tegen Reeuwijk 1. In een spannend duel met veel kansen over en weer wist de ploeg niet te winnen van het in hoog tempo spelende Reeuwijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10