Wedstrijd van de Week: Jupiter DS3 - VC Shot DS3

Algemeen 126 keer gelezen

Oudewater - Afgelopen zaterdag speelde Jupiter Dames 3 een thuiswedstrijd in sporthal De Noort Syde tegen Shot Dames 3. Deze spannende wedstrijd werd uitgeroepen tot wedstrijd van de week, waardoor er vanaf het begin al een hoop publiek op de tribune zat om het jonge meidenteam aan te moedigen.

De eerste set begon wat stroef, waardoor Jupiter direct op een achterstand kwam te staan. De verdediging kreeg de moeilijke sprongservice van Shot niet onder controle, waardoor de spelverdeler Tessa de Keijzer haar aanvallers niet goed kon bedienen. Tegen het einde van de eerste set werd Laura Kooijman gewisseld in het veld en mocht vrijwel direct beginnen met haar service. Zij wist het de meiden van Shot erg lastig te maken met haar afwisselende lange en korte service. Dit bracht hen terug tot gelijke standen, maar helaas verloren zij toch met 23-25.

Door de positieve energie van de tribune begonnen de meiden van Jupiter de tweede set erg sterk. Met een moeilijke en harde service van Jessica Slager werd het de tegenstander lastig gemaakt. De set was compleet in eigen handen, waardoor zij al gauw op een grote voorsprong kwamen. Shot probeerde nog terug te komen, maar maakte geen kans in deze set. De meiden van Jupiter wonnen de set met 25-13.

De derde set begint en het staat 1-1. Door opnieuw een lastige service van Shot begonnen zij de set moeizaam en kwamen daardoor op een kleine achterstand. Dit maakte Tessa de Keijzer goed met een lastige diagonale service in het achterveld bij Shot. Zij kregen deze service niet onder controle, waardoor de set weer in handen kwam bij de meiden van Jupiter. In een spannende set met continu gelijke standen bleef de winst aan de kant van Jupiter. Zij wonnen deze set met een stand van 25-22.

De vierde en hopelijk laatste set, dachten de meiden van Jupiter. Zij begonnen er te makkelijk over te denken, waardoor de motivatie wegzakten in het team. Door middenspeler Sem van den Hoogen in te zetten kwam de energie terug. Zij scoorde direct een aantal punten door de aanval van Shot geweldig af te blokken. Hierdoor kwam Jupiter langzaam terug in de set, maar verloren de set helaas met 25-19.

Het staat 2-2 en deze stand betekent dat zij opnieuw een 5e set moeten spelen. Martin Morsink, coach en trainer, zet een aantal wissels in om het team met frisse moed te laten starten. Dit pakt goed uit en de standen blijven gelijk door een paar goede reddingen van passer-loper Eva van Schaik. Helaas trokken de dames van Shot toch aan het langste eind, waardoor de set verloren werd met 11-15.

• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20