IJFC bereikt volgende ronde in districtsbeker

Algemeen 219 keer gelezen

IJsselstein - In de 2e ronde van de districtsbeker moest IJFC op een koud sportpark Groenvliet aantreden tegen zondag 2e klasser FC Den Helder. Vooral in de 1ste een goed spelend IJFC dat zich vele kansen wist te creëren maar verzuimde om voor rust de matige tegenstander al op ruime achterstand te zetten. Vervolgens een 2e helft waarin IJFC veel minder dominant speelde en een feller spelend FC Den Helder dat voor zijn kans probeerde te gaan. Na 90 minuten stond uiteindelijk een verdiende 2-1 op het scorebord waarmee de volgende bekerronde is bereikt waarin 32 ploegen zullen uitkomen. Door een flink aantal afwezigen zag het elftal van Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra er ten opzichte afgelopen week totaal anders uit. Op doel stond onder meer de 17 jarige Damani Willems van de -19, die terug mocht kijken op een uitstekend debuut. Verder was de rentree van Ruben van Rooijen hersteld na een langdurige blessure verheugend te noemen.

Opstelling IJFC; Damani Willems, Robin van de Wijngaard, Michael van der Linden, Jeffrey Stigter, Joël Steiginga, Stijn de Bie, Ruben van Rooijen (46e Dwight Vlijter), Jelle Eissens, Traves Wright, Nino Poeketi, Luciano Poeketi.

Vanaf 1ste fluitsignaal door scheidsrechter van der Wielen een soepel combinerend met direct grote kansen voor Jelle Eissens. Eerst een inzet gered door de keeper en vlak daarna een vlammend afstandsschot. Al in 8e minuut een verdiende voorsprong weliswaar door een dosis geluk. Een afstandsschot van Stijn de Bie werd onderweg dusdanig van richting veranderd waardoor de FC Den Helder keeper op slag kansloos was; 1-0

In vervolg 1ste helft een beter voetballend en combinerend IJFC waartegen FC Den Helder maar zelden een vuistje kon maken. Een geconcentreerd spelend IJFC waarbij de jeugdige keeper Damani Willems een rustige en betrouwbare indruk achterliet. In loop van 1ste 45 minuten verder nog een afgekeurd doelpunt van de hardwerkende Travis Wright wegens buitenspel. Een venijnige schuiver net naast van de herstelde Ruben van Rooijen die meteen weer zijn voetbalkwaliteiten etaleerde. En ook weer een goede kans voor Jelle Eissens na uitstekend voorbereidend werk door Nino Poeketi. Rust 1-0

In de 2e helft weliswaar een feller FC Den Helder maar de eerste kansen waren weer voor IJFC. Reddingen van FC Den Helder op inzetten van Travis Wright en Jelle Eissens. In de 61e minuut leek de wedstrijd vroegtijdig beslist na een doelpunt van aanvoerder Jeffrey Stigter die dankbaar profiteerde van een slecht weggewerkte voorzet. 2-0.

De geruststellende 2-0 stond echter nauwelijks 2 minuten op het scorebord. Een afstandsschot van FC Den Helder werd ongelukkig van richting veranderd door Jeffrey Stigter waardoor Damani Willems op slag kansloos was. 2-1

In resterende tijd enerzijds nog wat kleine kansen over en weer maar uiteindelijk bleef de verdiende 2-1 op het scorebord staan waarmee het bekeravontuur voor IJFC voortduurt. De loting die binnenkort plaatsvindt zal duidelijk maken wie de volgende tegenstander voor IJFC wordt.

Volgende week wordt de competitie vervolgt met een uitwedstrijd tegen CDW in Wijk en Duurstede. De spelers/supporter bus vertrekt om 12.30 uur

Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46