Voorbespreking set
Voorbespreking set Foto: Dorothé Rijkenberg

Week vol winst Jupiter-dames

Algemeen 277 keer gelezen

Afgelopen week stond er voor de dames van Jupiter 1 veel volleybal op het programma. Waar we normaal op de dinsdagen trainen, stond er nu een videotraining in gepland. In deze videotraining kwamen een aantal punten naar voren die meegenomen werden als doel voor de wedstrijd van woensdag. Majella stond op het programma.

Omdat de wedstrijd al snel na etenstijd gespeeld moest worden, heeft het team een gezellige maaltijd bij de McDonalds verorbert. Dit zorgde voor een superstart in de eerste set. Jupiter startte sterk, maar kreeg een kleine dip, waardoor Majella dichterbij kon kruipen. Uiteindelijk resulteerde de eerste set in een mooie 22-25. De tweede set was erg spannend. Met een achterstand die steeds bij twee punten bleef, kreeg Jupiter het even lastig. Door rust te bewaren, de juiste aanvallers te kiezen en door een sterke serviceserie van Celine Vergeer, kreeg Jupiter Majella onder controle en wint Jupiter de set met 24-26. Deze euforie zorgde voor een ontzettend sterke derde set. De rust werd doorgezet en door een sterke serviceserie van Nika Morsink eindigde deze set in 15-25. De laatste set hadden de dames van Jupiter praktisch in hun broekzak! Helaas zorgde deze mentaliteit, en een beetje geluk bij de tegenstander, voor een verlies van de vierde set met een stand van 25-11. Er was een overconcentratie, waardoor er teveel voor elkaar opgelost werd. Een totale tegenstelling in vergelijking met de andere drie sets. Deze wedstrijd is Nika Morsink verkozen tot ‘Meid van de Wedstrijd’, wegens goede serviceseries, de focus in de verdediging en het maken van de juiste keuzes, wat leidde tot het vrijspelen van haar aanvallers.

Zaterdag stond de volgende competitiewedstrijd weer gepland. Dit keer tegen VVU DS6. VVU stond iets boven Jupiter, wat maakte dat de Jupiterdames gebrand waren te winnen. Jupiter kan namelijk nog ontzettend klimmen in de uiteindelijke stand. De wedstrijd startte iets later dan gepland, omdat de vorige wedstrijd, gefloten door onze middenspeelster Djouke Deutekom, toch langer duurde dan verwacht. Dit maakte voor de focus en wil om te winnen niets uit bij de dames van Jupiter. De basisopstelling voor deze wedstrijd was als volgt: Marion van den Hoogen (eerder geveld door een schouderblessure) en Sabine Slootweg als passer-lopers, Iris de Gier en Djouke Deutekom als middenspeelsters, Celine Vergeer als diagonaal, Nika Morsink als spelverdeelster en Melissa Klarenbeek als libero. Met deze opstelling is eigenlijk de hele wedstrijd gespeeld. De dames hadden de focus van woensdag en de doelen van dinsdag meegenomen in hun achterhoofd en dat was duidelijk te zien. De eerste set wordt gewonnen met 25-16 door een ijzersterke verdediging. In de tweede set wordt de servicedruk mooi opgepakt, wat zorgt voor nog een setwinst met 25-21. In de derde en vierde set wordt de rust mooi bewaard en worden sterke serviceseries neergezet. De aanval loopt en Marion schittert met haar hoge sprongen en rechtdoor-aanval, ondanks haar schouderblessure. Dit maakt ook dat zij verkozen wordt tot ‘Meid van de Wedstrijd’. VVU wordt moe en kan de derde (25-15) en vierde set (25-16) het niet meer opbrengen om de wedstrijd te keren. Er wordt door Jupiter gewonnen met een dikke 4-0.

Aanstaande dinsdag staat er een bekerwedstrijd op het programma. Op vrijdag zullen de dames schitteren in het altijd mooie IJsselstein. Voorlopig heeft Jupiter in de competitiestand een vijfde plek te pakken. Wij zijn benieuwd!

Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 21 uur geleden
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46