Themabijeenkomst Dementie in Oudewater

  •   keer gelezen

Oudewater - Maandagavond 2 december organiseert het Alzheimer Café regio Woerden in woon- en zorgcentrum De Wulverhorst een themabijeenkomst over “Positieve gezondheid bij dementie”


Bij Positieve Gezondheid is de afwezigheid van ziekten en beperkingen niet meer het uitgangspunt, maar het vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren. Het gaat om de veerkracht in het licht van de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven. Gezondheid betekent ook dat je actief blijft en deel blijft uitmaken van de samenleving, ondanks veranderende levensomstandigheden.

Bij mensen met dementie zoek je waar de veerkracht verbeterd kan worden en hoe iemand zo goed en prettig mogelijk kan leven met dementie. Uitgaan van de Positieve Gezondheid in het leven met dementie draagt bij aan meer eigen regie, een grotere zelfredzaamheid en kwaliteit van leven.

Hoogleraar Marie-José Gijsberts, specialist ouderengeneeskunde, kaderarts paliatieve zorg en hoogleraar aan de Vrije Universiteit Brussel, vertelt hoe dit in de praktijk kan worden gebracht.

Er is ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen, ervaringen uit te wisselen en in contact te komen met de aanwezige zorg- en welzijnsprofessionals.

Mensen met dementie, mantelzorgers, vrijwilligers, hulpverleners en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom! Deelname is gratis.

U wordt vanaf 19.15 uur ontvangen met koffie en thee in de Tuinzaal van Woon- en Zorgcentrum

De Wulverhorst, Prins Bernhardstraat 2 in Oudewater.

Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur.

Voor meer informatie: Saskia Verburgh, tel: 0348 562214

Nel Niessen, e-mail: n.niessen@alzheimervrijwilligers.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten