IJFC wint met 0-3 bij CDW en mag omhoog gaan kijken

Algemeen 68 keer gelezen

IJsselstein - In een matige wedstrijd op een moeilijk bespeelbaar veld met een striemende koude wind, heeft IJFC de volle buit meegenomen uit Wijk bij Duurstede.

Met name in de eerste helft begon IJFC iets te slap en was er veel balverlies. De tweede helft was een stuk beter en de doelpunten kwamen uit prima uitgespeelde aanvallen. Invaller Traves Wright viel gretig en scherp in en scoorde twee doelpunten. Mike Maaswinkel stopte vijf minuten voor tijd nog een strafschop. Voor het eerste dit seizoen was de selectie compleet en dus heeft het team van Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra voldoende keuze voor een goede opstelling.

IJFC startte met de volgende opstelling: Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Davey van der Snoek (46 Ruben van Rooijen) , Jeffrey Stigter, Robin Dambruck, Stijn de Bie, Erwin van Soolingen, Nino Poeketi (58 Traves Wright), Jelle Eissens, Luciano Poeketi en Tim van der Brugge (78 Marc van der Klij).

De wedstrijd werd vanaf de aftrap een minuut stil gelegd tegen racisme. Een mooi gebaar van beide teams. CDW probeerde scherp te beginnen en dat resulteerde in een hard afstandschot, maar Mike Maaswinkel pakte de bal klemvast. IJFC begon wat slordig. Veel foute passes en ook de aannames waren vaak niet goed. Uiteraard speelde het veld wat parten, maar de scherpte ontbrak ook een beetje. Het duurde tot de 21e minuut voordat IJFC zijn eerste echte kans kreeg. Luciano Poeketi nam de bal goed aan en lobte de bal perfect over de, voor zijn doel staande, keeper van CDW. Met een miraculeuze redding kon de keeper de bal nog ten koste van een corner wegtikken.

Zeven minuten later moest Mike Maaswinkel handelend optreden toen een voorzet, hard ingeschoten werd en Mike met een goede safe de ploeg op de been hield. Enkele minuten later had de 0-1 op het bord kunnen staan.

Jelle Eissens schoot de bal keihard op de rug van een tegenstander, waardoor de bal corner ging. De corner werd uitstekend genomen door Robin Dambruck en hij bereikte Nino Poeketi die een uitstekende voorzet losliet. Erwin van Soolingen liep goed in en kopte de bal strak, maar helaas net over. Het spel golfde wat heen en weer, maar gescoord werd er niet in de eerste helft. Rust 0-0.

In de rust een wissel. Ruben van Rooijen, terug van een zware blessure, kwam in de plaats van de licht geblesseerde Davey van der Snoek, Jelle Eissens ( speelt dit seizoen op iedere positie een uitstekende wedstrijd ) ging achter in het centrum spelen. Ruben van Rooijen liet meteen zien, dat hij een grote toegevoegde waarde heeft voor het team. Ruben kapte twee tegenstanders uit en opende op links op de diepgaande Robin Dambruck. Robin behield het overzicht en gaf een uitstekende voorzet op Luciano Poeketi. Luciano bedacht zich een moment en nam de bal direct op zijn schoen. De keeper redde in eerste instantie, maar de rebound kwam bij Erwin van Soolingen terecht, die de bal via twee verdedigers in het doel gleed. 0-1. Even later moest Nino Poeketi gewisseld worden met darmklachten. Zijn vervanger Traves Wright, liet meteen van zich gelden. Hij kopte een bal van Jeffrey Stigter slim door op de diepgaande Tim van der Brugge. Tim kwam schuin voor de goal en zag de mee opgekomen Ruben van Rooijen vrij voor de goal opduiken, maar de keeper kon met moeite net de bal voor Ruben wegpakken. In dezelfde minuut moest Jelle Eissens de turbo erop zetten. Met een scherpe dieptebal ging de spits alleen op Mike Maaswinkel af, maar Jelle schakelde nog een tandje bij en tikte de bal net corner voordat de spits uit kon halen. Enkele minuten later reclameerde IJFC voor een penalty toen Stijn de Bie de bal binnen het strafschopgebied tegen de arm van een tegenstander schoot. De prima leidende scheidsrechter Bogerd uit Haarlem, gaf aan dat de bal tegen het lichaam aan kwam. In de 64e minuut bijna de 0-2 voor IJFC. Opnieuw was het Erwin van Soolingen die een voorzet van Robin Dambruck goed inkopte, maar de bal ging centimeters langs de paal. In de 75e minuut was het dan wel raak.

Gerben Renes greep goed in, speelde Ruben van Rooijen goed aan. Ruben opende direct aan de andere kant, waar Robin Dambruck goed gebruik maakte van de ruimte. Robin zag Traves Wright diep gaan en gaf een perfecte steekbal. Traves liep slim tussen de twee tegenstanders door, nam de bal handig mee en tikte de bal beheerst en onhoudbaar in de hoek 0-2. In de 89e minuut, speelde Jelle Eissens de bal goed in bij Luciano Poeketi. Met een technisch hoogstandje nam Luciano de bal goed aan, speelde zijn tegenstander uit en speelde Tim van der Brugge aan. Tim ging op snelheid door en behield het overzicht. Zijn voorzet op Traves Wright was precies op maat. Traves haalde vol uit en liet het net bollen. 0-3. Marc van der Klij (ook weer hersteld van een lastige blessure) kwam in het veld voor Tim van der Brugge. IJFC gaf geen kans meer weg. Toch kreeg CDW nog een kans op een doelpunt, toen scheidsrechter Bogerd de bal op de stip legde, toen Gerben Renes de bal ongelukkig tegen de onderarm kreeg (vergelijkbaar met de Ligt tegen Duitsland). Mike Maaswinkel ging katachtig naar de hoek en dook de bal eruit. Prachtige redding. In de laatste minuten werd er niet meer gescoord. Uitslag 0-3.

Een knappe prestatie tegen een lastige tegenstander, die tot nu alle competitiewedstrijden gelijk speelde of maar met een miniem verschil van 1 goal verloor. IJFC staat nu op een gedeelde derde plaats, samen met Maarssen en sc Nieuwland. Loosdrecht staat aan de leiding en staat vier punten voor. IJFC doet dus prima mee in deze competitie. Na een moeizaam begin heeft het team zich knap hersteld. Aanstaande zaterdag speelt IJFC tegen Waterwijk uit Almere. Ook weer een technisch goed elftal, maar uiteraard hopen we weer op de steun van het IJFC legioen en het elftal van de week JO 10-2. Aftrap om 14.30 uur.

Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37