Burgemeester Petra van Hartskamp bracht woensdagmiddag haar felicitaties aan het gouden bruidspaar Koos en Bets van Schaik en ging met ze op de foto. (Foto: Paul van den Dungen)
Burgemeester Petra van Hartskamp bracht woensdagmiddag haar felicitaties aan het gouden bruidspaar Koos en Bets van Schaik en ging met ze op de foto. (Foto: Paul van den Dungen)

Een gouden huwelijk voor Koos en Bets van Schaik

Algemeen 406 keer gelezen

Vorige week woensdag was het precies 50 jaar geleden dat Koos van Schaik (76) met Bets Kolfschoten (70) in het huwelijk trad. Een gedenkwaardig moment.

Montfoort - In het toenmalige stadhuis aan de Hoogstraat in Montfoort werd op 20 november 1969 door Eddy Smids het burgerlijk huwelijk gesloten tussen Koos en Bets van Schaik - Kolfschoten. Daarna vond in de kerkelijke inzegening plaats in de rooms katholieke kerk.
Koos is, als jongste van tien kinderen, geboren in café De Posthoorn op Achthoven, toen nog gemeente IJsselstein. Vanaf 1959 werkte hij als timmerman bij bouwbedrijf De Kamper. Tot aan de vut werkte hij daarna bij Drankenhandel Van Schaik. Bets was in dienst bij Hennie van den Berg van café De Kroon in de Hoogstraat, waar zij Koos ook leerde kennen. Zij woonden 21 jaar in de Godfried van Rhenenlaan en 26 jaar in de Johan de Ridderlaan. Zij kregen twee dochters en hebben zes kleinkinderen. Bets houdt van wandelen en is begeleidster bij de scootmobielclub. Koos biljart bij Kasteelzicht en houdt van voetbal. De eerste duofiets voor de SWOM werd door hen zestien jaar geleden gesponsord. Al negen jaar gaan zij met het hele gezin plus aanhang een weekje naar Turkije.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Verduidelijk grote verschillen tussen aantallen windturbines en locatiecombinaties in provincie Utrecht' Nieuws 9 mei, 12:50
Afbeelding
Door aankoop Heijmans van ROBA-terrein in IJsselstein weer stap verder in nieuwbouwplannen Nieuws 8 mei, 21:10
• Foto ter illustratie.
RMN haalt op Tweede Pinksterdag géén huishoudelijk afval op Nieuws 8 mei, 19:14
• De Windotter in IJsselstein.
Molens in de regio open op Nationale Molendagen 11 en 12 mei Nieuws 8 mei, 16:21
Afbeelding
Zwembad De Hooghe Waerd houdt actie voor Pink Ribbon Nieuws 8 mei, 12:25
Afbeelding
Utrechts Landschap start wervingsactie voor meer donateurs Nieuws 8 mei, 11:50
• Ad Spruit en zijn zoons Rudi en Peter bij de bedrijfshal aan de Aardvletterweg.
Bouwbedrijf Spruit bestaat vijftig jaar advertorial 7 mei, 16:55
Afbeelding
Brandweer bevrijdt koe in Montfoort 112 7 mei, 16:55