Hattrick nekt FC Oudewater

Algemeen 102 keer gelezen

Oudewater – TAVV 1 – 3

Het duurde nog geen veertig seconden of de eerste bal lag al achter de Oudewaterse doelman Arnold de Ruyter. Met een uiterst fraai schot liet Jeffrey Pieterse de Oudewaterse keeper, die overigens zeker niet slecht acteerde, volkomen kansloos (0-1). De eerste pakweg twintig minuten van de wedstrijd deden het ergste vrezen voor de Oudewaternaren. Na een foutieve pass van Simon la Lau kwam die andere gevaarlijke Ter Aarse aanvaller Nick Straver ook in schietpositie, zijn schot scheerde echter rakelings over de lat. Toen Pieterse een paar minuten later vanuit eenzelfde situatie weer kon aanleggen en scoren leek de Oudewaterse kans op een goed resultaat al bijna nihil (0-2, 10e min.). Eerst na een minuutje of twintig kwamen aanvoerder Van Sprundel & Co wat meer in de richting van het doel van de tegenstander, een uitglijder van Sven Rietveld zorgde ervoor dat er op dat moment geen aansluitingstreffer kon worden genoteerd. De Oudewaterse ploeg kwam wat beter in de wedstrijd en een aantal goede voorzetten vooral vanaf de linkerkant veroorzaakten de nodige onrust bij de bezoekers, maar daar bleef het voor de rust dan ook bij.

Onder de bezielende leiding van Sjoerd Wiltenburg werd gelijk na de aftrap het doel van Edwin Pieterse weer opgezocht en kwamen er ook wat kansjes, maar zoals zo vaak viel het doelpunt aan de overzijde van het veld. Het was weer de ex-Nieuwkoper Jeffrey Pieterse die voor zijn derde doelpunt ging, vanuit een vrije trap op zo’n meter of dertig zorgde hij voor de o-3, alleen in dit geval leek doelman de Ruyter niet geheel kansloos (51ste min.). Het betere spel van Oudewater leverde uiteindelijk toch een verdiende treffer op, uit een voorzet van Wouter van Sprundel kopte Ivo Anbergen keurig binnen (1-3, 60ste min.). Met diverse wissels zette trainer Akkermans de ploeg nog wat beter neer en hadden de Oudewaternaren nu ook meer grip op het middenveld. Met zijn chocoladebeen probeerde verdediger Joost Miltenburg doelman Pieterse te verschalken, dit lukte net niet. Een kopbal van Menno Venhof uit de hierop volgende hoekschop werd ook een prooi voor de keeper uit Ter Aar. De onder nummer 9 spelende Dorus Boddeke wist tot tweemaal toe de hem geboden ruimte niet benutten. Ook Venhof had wederom het geluk niet aan zijn kant, zijn kopbal belandde buiten het bereik van goalie Pieterse op de lat. Oudewater kreeg uiteindelijk niet wat het, gezien het spelbeeld in vooral de tweede helft, wel verdiende namelijk één punt. Ook Jeffrey Pieterse kreeg niet wat hij verdiende, in tegenstelling tot wat er bij het betaalde voetbal voor staat mocht hij de wedstrijdbal niet houden.

Opstelling Oudewater: Arnold de Ruyter, Mike Rijsbergen, Walter van der Neut (Bart Griffioen), Joost Miltenburg, Djardo Boele (Job Anbergen), Simon la Lau, Wouter van Sprundel, Sjoerd Wiltenburg, Tim Goes, Ivo Anbergen, Sven Rietveld (Menno Venhof).

Het fraaie doelpunt van onze pupil van de week Sven Sack tegen doelman Pieterse was een kleine pleister op wond.

Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 19 uur geleden
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10