Schooldamviertallen met ouders en toeschouwers. Foto: Ed Kok

Schooldammen IJsselstein groep 4, 5 en 6 groot succes

Algemeen 101 keer gelezen

IJsselstein - Woensdag 27 november werd in de veilingzaal van MPO/Heritage in IJsselstein voor de groepen 4,5 en 6 een groot schooldamtoernooi gehouden. Het was een gezellige drukte van belang met maar liefst 90 aspirant dammers en 60 ouders en supporters!

Voor sommige kinderen was het de eerste kennismaking met het damspel, waar anderen al heel wat ervaring hadden. Er werd dan ook enthousiast en stevig gestreden om de topposities. In 6 rondes moesten de spelers en speelsters zoveel mogelijk punten halen voor hun team. Inzet van de 19 deelnemende teams was één van de 8 finaleplaatsen bij het kampioenschap van IJsselstein dat in januari gespeeld gaat worden.

Na 6 ronden van 20 minuten damgeweld wisten de scholen De Opstap, De Tandem, De Ark en Fatimaschool zich elk met twee teams te plaatsen voor deze finale. Van de Torenuil, De Ark van Noach en de Agnesschool wisten zich helaas geen teams te plaatsen. Alle dammers, ouders en supporters hadden wel een heel mooie, gezellige en sportieve dammiddag gehad!

In de finale op 29 januari spelen de geplaatste 8 teams tegen elkaar in 7 rondes om te bepalen wie er dit jaar kampioen van IJsselstein wordt. De beste 3 teams mogen IJsselstein vertegenwoordigen in het kampioenschap van de provincie Utrecht. Voorafgaand aan de finale heeft Damclub Zenderstad de 10 topscorers uitgenodigd voor een individueel toernooi. Ze gaan in december en januari gaan strijden om de titel kampioen van IJsselstein Groep 4/5/6 . Dat gebeurt op dinsdagavonden in het clubgebouw van Damclub Zenderstad : De Oase aan Benschopperweg 342

19. Opstap 1: 6 - 2 (28)

Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 22 uur geleden
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20
Op & Top Vrouw bij Sisters Event in Dorpshuis Benschop Nieuws 22 apr, 14:18
• Twee van de winnaars. In totaal waren er 36 bekers te vergeven.
Prijzenregen tijdens clubkampioenschappen Apollo Sport 22 apr, 11:45
IJsseloever Dames 1 nog niet uit gevarenzone Sport 22 apr, 09:09