Zure nederlaag voor Vrouwen IJFC

Algemeen 88 keer gelezen

Op een zonnig Sportpark Voordorp speelt VR1 de laatste uitwedstrijd van de competitie in dit kalenderjaar. De tegenstander is Sporting ’70 VR1 die vierde staat op de ranglijst. Nog steeds heeft IJFC maar 11 basisspeelsters ter beschikking en 1 wisselspeelster van VR2.

In de eerste helft speelt het spel zich vooral af op het middenveld. IJFC houdt het spel compact, maar heeft moeite om in balbezit te blijven. Beide teams krijgen geen echte kansen, alleen keepster Tamara kamps moet wel regelmatig ver uit haar doel komen om de diepe ballen te onderscheppen. Pas aan het einde van de eerste 45 minuten krijgt eerst de thuisploeg een grote kans, maar het schot gaat naast. Ook IJFC krijgt in de slotminuten nog kans om op voorsprong te komen. In de blessuretijd kan Tamara met een goede redding de ruststand op 0-0 houden.

In het begin van de tweede helft zijn de gevaarlijkste momenten van IJFC twee vrije trappen. Achterin zijn het Tamara Kamps en Demi van Dijk die de boel dicht houden. De wedstrijd is meer spannend dan dat er goed wordt gevoetbald. Inmiddels raakt de scheidsrechter de controle geheel kwijt en neemt uiterst dubieuze beslissingen. Halverwege de tweede helft is er een schitterend schot van Esmee Westland dat via de onderkant van de lat terug in het veld kaatst. En zo blijft er nog steeds 0-0 op het scorebord staan. Tot kort voor tijd: uit een vrije trap scoort Sporting de 1-0. Hierna doet IJFC nog verwoede pogingen om de gelijkmaker te maken, zonder resultaat.

Het geluk is dit seizoen niet aan de kant van IJFC. Weer een nederlaag door een tegendoelpunt kort voor tijd. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen de koploper IJzendijke op het programma.

Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport gisteren
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50