Toch stevige score voor FC Oudewater: 5-1

Algemeen 74 keer gelezen

Oudewater - Wilden de Oudewaternaren niet al te laag op de ranglijst belanden dan moest er zeker gewonnen worden. VVC immers stond net onder de thuisploeg en was daarmee een bedreiging voor de 4e positie van onder. Oudewater won met 5-1.

De wedstrijd kwam aarzelend op gang en echte scoringsmogelijkheden waren meer dan schaars. Pas toen de gastheren aan een doelpunt begonnen te denken en doelman Wesseling zich had onderscheiden in confrontaties met Sven Rietveld (schot) en Menno Venhof (inzet op aangeven van Rietveld), waren het de bezoekers die het doel wisten te vinden. Balverlies aan de rechterzijde van het middenveld kreeg aan VVC-zijde een vervolg over hun rechterflank en daar was de snelle en behendige Da Cruz niet alleen zijn directe opponent Djardo Boele te slim af, maar ook wist hij Arnold de Ruijter te verschalken met een schot in de verste hoek; 0-1 (19e min). Het voetbal dat de FC Oudewaternaren vervolgens op de mat legden verdiende bepaald niet de schoonheidsprijs, maar had niettemin tot gevolg dat er sprake was van een veldoverwicht. De aanvalsopzetten waren echter te omslachtig en te weinig doelgericht en ontlokte de toeschouwers de nodige zuchten. Doelman Thierry Wesseling kon de pogingen om te komen tot op zijn minst een gelijkmaker in de kiem smoren, hierbij kwam wel enig fortuin kijken. Zo kwam hij in de 28e minuut goed weg bij een poging van het duo Goes/Rietveld en 4 minuten later bij een tegendraadse koppoging van Ivo Anbergen. Scheidsrechter Van Vugt had voor de rust nog een gele kaart over voor het optreden van VVC-verdediger Ajay Milha die Sven Rietveld de doorgang al te nadrukkelijk versperde.

Volle bak

Dit was wat Wouter van Sprundel zijn medespelers toevoegde op het moment waarop de thuisclub met een 0-1 achterstand aan het tweede bedrijf begon. In het voetbaljargon is dit veelal een standaarduitdrukking die weinig om het lijf heeft. Dit keer liep dat echter anders. Vanaf de 46e minuut deed Van Sprundel verwoede pogingen om ‘man-of-the match’ te worden en in die opdracht slaagde hij. Vooral in de periode tot aan het uur liet hij zich danig gelden en was hij bij alle gevaar sorterende acties betrokken. Terwijl zich langs de zijlijn een drietal wissels warmliepen, trof Menno Venhof al heel snel de Nieuw-Vennepse doelman Wesseling bij de eerste paal en was de eerste ‘naderusthoekschop’ een feit. In de 50e minuut vormde de steekbal van Van Sprundel de inleiding tot de gelijkmaker. Menno Venhof draaide eerst nog van de goal weg maar haalde aansluitend uit in de verste hoek; 1-1. Dat smaakte naar meer en Van Sprundel zelf miste op aangeven van Goes het doel op een haar, gaf een puike voorzet ten beste en zette Sven Rietveld in scoringspositie voor Wesseling. Pas daarna konden de mannen uit Nieuw-Vennep pogen iets terug te doen en dat deden ze met een kopbal van Van Vlisteren op aangeven van Jamil Da Cruz die na een goede eerste helft meer in het vizier bleef bij Djardo Boele.

Wissels en hoogstandje

Coach Akkermans liet vervolgens Bart Griffioen opdraven voor Tim Goes en die was met een van zijn eerste balcontacten in de rebound goed voor de 2-1(60ste min.)Voorafgaand had Wouter van Sprundel met een bekeken pass Menno Venhof in scoringspositie gebracht maar diens schot werd door de VVC-sluitpost met moeite gepareerd. Niet dat FCO vleugels kreeg, maar de drang om doelpunten te maken bleef overheersen. Laurens de Vor maakte zijn entree voor Sven Rietveld en even later kwam Job Anbergen in het veld voor Mike Rijsbergen. Precies tussen deze twee wissels in zorgde Bart Griffioen met een schot van buiten de zestien voor de 3-1 (68e minuut). Tussendoor liet aanvoerder Venhof zien hoe het ook kan, gehinderd door meerdere Nieuwvennepers nam hij de bal werkelijk fabuleus aan en gaf vervolgens ook nog een mooie pass af. De fusieploeg uit Nieuw-Vennep deed nog enkele pogingen zich terug te knokken in de partij, maar buiten een voorzet die onaangeroerd door het strafschopgebied van de thuisploeg vloog wisten zij de greep op de wedstrijd niet te herwinnen. Uiteindelijk bereikte FCO nog de hoogste score van dit lopende seizoen en wisten Menno Venhof (4-1, 82e min) en Laurens de Vor (5-1, 90e minuut) hieraan hun bijdrage te leveren. Tot grote hoogte kwamen de Oudewater-spelers echter niet en in de rust zag het er bepaald niet naar uit dat er alsnog een ‘klinkende overwinning’ zou worden behaald.

Opstelling Oudewater: Arnold de Ruijter, Djardo Boele, Joost Miltenburg, Walter van der Neut, Simon La Lau, Ivo Anbergen, Mike Rijsbergen (70. Job Anbergen), Sven Rietveld (65. Laurens de Vor), Wouter van Sprundel, Tim Goes (58. Bart Griffioen). Menno Venhof.

Jelle Houdijk onze weekpupil scoorde ook heel mooi tegen doelman Wesseling, klasse Jelle !

Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 15 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 16 uur geleden
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 uur geleden
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 2 dagen geleden
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13