Het Middenkoor met fluit, hobo en piano repeteert in de Franciscuskerk o.l.v. Monique van den Hoogen het Klein Kerst Oratorium van Huub Oosterhuis. (Foto: Paul van den Dungen)
Het Middenkoor met fluit, hobo en piano repeteert in de Franciscuskerk o.l.v. Monique van den Hoogen het Klein Kerst Oratorium van Huub Oosterhuis. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: )

Middenkoor Oudewater zingt Klein Kerst Oratorium

  •   keer gelezen

Op zondag 22 december om 15.00 uur wordt in de St. Franciscuskerk door het Middenkoor het Klein Kerst Oratorium van Huub Oosterhuis opgevoerd.


Oudewater - De toegang is geheel gratis en belangstellenden kunnen die middag genieten van de mooie teksten van Huub Oosterhuis die door componist Antoine Oomen op muziek zijn gezet. Het Kerstoratorium is het gezongen kerstevangelie voor vierstemmig gemengd koor, solisten, volkszang, spreekstem, piano, fluit en hobo. Het Middenkoor staat onder de deskundige leiding van Monique van den Hoogen. Bastiaan Heeren (piano) Angelique Oudejans (fluit) en Caecilia Wesselingh (hobo) verzorgen het muzikale gedeelte. Pastoor Huub Spaan heeft de rol van spreekstem. Het Oratorium wordt ook op kerstavond om 21.00 uur tijdens de Kerstmis uitgevoerd. Fase 3 van de restauratie van de Franciscuskerk is van start gegaan en dat betekent dat de dwarsbeuk aan zowel de binnen- als de buitenzijde wordt gerestaureerd. Daarvoor is een 10 meter hoog steigerwerk geplaatst dat zoveel als mogelijk met doek wordt afgeschermd. Maar voor wie zijn ogen sluit tijdens dit prachtige Oratorium, zullen de noodzakelijke bouwactiviteiten absoluut geen beletsel vormen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten