Onderhandelingen over Fulcotheater willen niet vlotten

  •   keer gelezen

Met een speciaal ingelast gesprek afgelopen zaterdag, hebben wethouder Roks, gemeentesecretaris Luchtenburg, Fulco-directeur Caris en een lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Fulcotheater geprobeerd om het eens te worden over de toekomst van het theater.


IJSSELSTEIN – Met een opdracht van de gemeenteraad moet wethouder Roks de maandenlange onderhandelingen vlot trekken. Dat leek te lukken, totdat vanuit het Fulcotheater op 5 december werd gereageerd met een brief van de advocaat. De daarin genoemde uitgangspunten van Fulcotheater waren onacceptabel voor de gemeente, vooral voor wat betreft de besteding van gemeenschapsgeld, het programma, personele voorwaarden en het feit dat Fulcotheater niet wil participeren in een projectgroep om samen verder te werken aan de toekomst na juni 2021.
De gemeente vraagt Fulcotheater in vervolg op het gesprek per brief – getekend door de directeur en de Raad van Toezicht – het aanbod van de gemeente te omarmen, deel te nemen aan de projectgroep en de intentie uit te spreken samen verder te gaan met de ontwikkeling van nieuwe plannen. Wethouder Roks moet de gemeenteraad donderdag meedelen of de opdracht uitvoerbaar is of niet.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten