Addie van der Veen valt de bal aan in de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen Woerden. (Foto: Peter van Zijl) Foto: Peter van Zijl

Volleyballers Vives zetten zegereeks voort

Algemeen 235 keer gelezen

IJsselstein - De Vives-heren hebben hun zegereeks voortgezet. De zwaarbevochten 3-2 overwinning op de promovendi van VTC Woerden betekende de vierde zege op rij.

Vorige week werd nog koploper Spaanestad verslagen. Vanaf een derde plek op de ranglijst kijkt Vives met vertrouwen uit naar de hervatting van de competitie na de winterstop.

De eerste set tegen Woerden was er een om snel te vergeten. Vives werd op alle fronten afgetroefd. Toch tekende zich een stijgende lijn af die in de tweede set werd voortgetrokken. Woerden kreeg steeds minder grip op de set, waardoor de teams weer gelijk kwamen. In de derde set wist Vives weer snel een gaatje te slaan, maar door een lagere servicedruk en een haperende aanvalsmotor zijn het uiteindelijk de gasten die de set binnenhaalden. Om de wedstrijd niet in een deceptie te laten eindigen, wordt er in de vierde set vanaf het begin met succes druk gezet op de tegenstander. Aanvallend kwam Woerden bijna niet meer door de verdediging van Vives heen.
De tiebreak zag er aanvankelijk voor Vives niet rooskleurig uit. Het Woerdense spel werd echter voorspelbaar, waarop de blokkering van Vives geweldig anticipeerde met meerdere killblocks achter elkaar. Uiteindelijk is het laatste en beslissende punt voor de IJsselsteiners.

Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 16 uur geleden
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10