De komedie Taai Vlees gaat over twee zussen die eens goed met elkaar moeten praten. Daarna: liedjes van Trio Triest. (Foto: Blossom Michiels)
De komedie Taai Vlees gaat over twee zussen die eens goed met elkaar moeten praten. Daarna: liedjes van Trio Triest. (Foto: Blossom Michiels) Foto: Blossom Michiels

Kwibus trakteert op twee voorstellingen in één kerstpakket!

Algemeen 169 keer gelezen

Theaterstichting Kwibus trakteert tegen het einde van het jaar op een kerstpakket: een avond met twee voorstellingen! Vóór de pauze het toneelstuk Taai Vlees, over vier gewone mensen die zich door oudejaarsavond heen worstelen. En ná de pauze tranentrekkende liedjes van Trio Triest.

IJsselstein - De relatiekomedie Taai Vlees gaat over twee zussen, dertigers, die vinden dat ze eens goed met elkaar moeten praten want hun onderlinge relatie zit op een dieptepunt. De jongste zus, gespeeld door Evelien Jansen, is een omhoog gevallen BN’er geworden en de oudste zus, een rol van Aukje Kranen, een onderwijzers met een ingeslapen relatie, verwijt haar dat ze geen tijd meer heeft voor haar en voor haar familie. Het plan om het die avond uit te praten valt in duigen als blijkt dat de jongste zus haar zoveelste vriendje meeneemt. De twee mannen, gespeeld door Richard de Wilde en Roland Rodenburg, kenden elkaar niet en vermaken zich door elkaar maar eens een paar stevige geheimen te vertellen.

Trio Triest komt voort uit het smartlappentrio Café De Hoop, dat vijf jaar lang heeft meegedaan aan het Smartlappenfestival in Nieuwegein. Toen een van de leden overleed, kwamen de liedjes op de plank te liggen. Jaren later, in 2016, speelde Café De Hoop-lid Ad Elbertse bij Kwibus de rol van opa in de musical Ja Zuster, Nee Zuster. Judith Spithoven was zuster Klivia en John Oostrom de toetsenist. Tijdens de repetities ontstond het plan om de liedjes van Ad weer eens van de plank te halen en werd Trio Triest geboren. Tijdens het Kerstpakket praat Trio Triest na over de kerst, het kerstdiner en alle ellende die ze rond kerst hebben meegemaakt. Trio Triest put veel troost uit de liedjes: over een mislukt kerstdiner, een zusje dat niet bepaald moeders mooiste was, moeder die met kerst alleen thuis zit, een buurman die met vuurwerk heeft gestunt...

Voorstellingen

Het Kerstpakket is drie keer te zien in Theater Pantalone: op vrijdag 27 en zaterdag 28 december om 20.00 uur en op zondag 29 december om 14.00 uur. Kaarten à 15 euro zijn te reserveren via www.theaterpantalone.nl en bij Uit in IJsselstein.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37