Hoofdbrandwacht Paul den Boer (m) werd op zijn laatste oefenavond bij de Vrijwillige brandweer Linschoten, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. (Foto: Paul van den Dungen)
Hoofdbrandwacht Paul den Boer (m) werd op zijn laatste oefenavond bij de Vrijwillige brandweer Linschoten, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: )

Paul den Boer na 40 jaar brandweer koninklijk geëerd

  •   keer gelezen

De oefenavond van de brandweer Linschoten verliep vorige week dinsdag voor hoofdbrandwacht Paul den Boer enigszins anders. Zijn avond eindigde met een koninklijk randje.


Linschoten - Terug in de kazerne moest Paul den Boer nog even bezig gehouden worden, om niet in een te vroeg stadium zijn familie en vrienden in de kantine te ontmoeten. Daarom moest hij iets langer douchen dan gebruikelijk, omdat zijn collega’s wat extra schuimvormend middel in de shampoofles hadden gedaan. Fris en fruitig ontmoette hij hierna niet alleen zijn collega’s, maar ook echtgenote Anita, zijn (brandweer)zonen, zijn moeder en andere familieleden. Burgemeester Petra van Hartskamp roemde in haar toespraak de kwaliteiten en verdiensten van Paul. Niet alleen bij de brandweer, waarvan hij 40 jaar lid is, maar ook zijn belangeloze inzet voor de Protestante Kerk Het Kruispunt en voor voetbalvereniging Linschoten. Zij reikte aan een zichtbaar geroerde Den Boer de onderscheiding uit, waarmee hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Voor zijn vrouw Anita waren er bloemen. Ook Ton Klever, afdelingshoofd Preparatie bij VRU, sprak de jubilaris toe en tenslotte, na Pauls eigen dankwoord, kwamen de felicitaties, heel veel felicitaties.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten