Wethouder Gerrit Spelt overhandigde de sleutel van de container aan initiatiefnemer en oprichter van het Repair Café, Andries van der Plas.(Foto: gemeente Lopik)
Wethouder Gerrit Spelt overhandigde de sleutel van de container aan initiatiefnemer en oprichter van het Repair Café, Andries van der Plas.(Foto: gemeente Lopik) (Foto: )

Container Repair Café Lopik op gemeentewerf in gebruik

  •   keer gelezen

Op de gemeentewerf van Lopik staat inmiddels een speciale container voor het Repair Café. De container is bestemd voor kleine elektrische apparaten waar ‘een kleinigheid’ aan mankeert, maar die voor het Repair Café nog wel goed bruikbaar zijn voor onderdelen.


Lopik - In februari is in de Jan Bunnikschool in Lopik-dorp een Repair Café gestart onder de vlag van de Stichting Duurzaam Lopikerwaard. Uitgangspunt is ‘Weggooien? Mooi niet.’ Elke eerste donderdag van de maand kunnen van 14.00 uur tot 17.00 uur kapotte apparaten worden aangeboden. De apparaten worden door de vrijwilligers gerepareerd onder leiding van oprichter Andries van der Plas.
Regelmatig zijn daarbij onderdelen nodig. Het team kwam daarom op het idee om bij de werf ingeleverde kleine elektrische apparaten te gebruiken voor onderdelen. Coördinator Van der Plas zocht contact met de gemeente en kreeg de volledige medewerking. De gemeente houdt voortaan kapotte kleine elektrische apparaten apart in een container en het Repair Café bekijkt of deze spullen nog bruikbaar zijn. Het team reparateurs probeert vervolgens de weggegooide apparaten te repareren en schenkt deze aan de ViaVia Weggeefwinkel in Lopik.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten