De leden van de wagenbouwcommissie van Les Femmes des Coeurs zijn dringend op zoek naar een praalwagen. (Foto: Paul van den Dungen)
De leden van de wagenbouwcommissie van Les Femmes des Coeurs zijn dringend op zoek naar een praalwagen. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: )

Les Femmes zoeken praalwagen, maar wie helpt...?

  •   keer gelezen

De kerstdagen zijn achter de rug en de jaarwisseling staat voor de deur. Carnavals minnend Montfoort is al druk bezig met de voorbereidingen voor het grote Lentefeest en dat geldt dus ook voor CV Les Femmes des Coeurs.


Montfoort - Een jonge, bruisende en volledig uit vrouwen bestaande vereniging. Zij hebben zich langzaam ontplooid om zo hun eigen draai binnen het Montfoortse carnaval te zoeken en te vinden. Nienke van Kortenhof is voorzitter van Les Femmes houdt zich dit jaar als ‘Prinses Nienke Célèbre le Festival’ een beetje op de achtergrond en heeft haar bestuurlijke taken tijdelijk overgedragen. Een van de meest prangende onderwerpen op de agenda van de vorige week gehouden vergadering is het hebben van een praalwagen. Natascha van der Pol: “Les Femmes is vorig jaar een vereniging geworden met extra verantwoordelijkheden. Het is nu voor het vierde jaar dat wij in Knopengein meedraaien. Wij zijn dit avontuur heel bescheiden ingegaan, maar intussen zijn we steeds meer ingeburgerd, hebben bij Bolle Harry onze eigen leutbunker, een groeiende aanhang en zijn gevraagd om bij de Sleuteloverhandiging op het bordes te staan. Een eigen praalwagen is dan ook een grote wens. Een 9 meter lange wagen op Marktplaats met opbouw werd net voor onze neus weggekaapt.” Annemarie van den Brink: “Het wordt kort dag, maar het moet toch mogelijk zijn dat iemand die dit leest, de oplossing voor ons in petto heeft.” Oud-prinses Daniëlle voegt daar aan toe: “Carnaval is iets wat we samen vieren en dat is ook wat wij als Les Femmes willen uitstralen. Hoe mooi zou het zijn om een praalwagen te hebben waarop wij bijvoorbeeld ook veilig een aantal kinderen kunnen zetten, die op geen andere manier de gelegenheid hebben om zo bij het carnaval betrokken te zijn.” Inmiddels zijn ze ook uitgenodigd door de Blauwbaadjes in Oudewater en dan is een praalwagen best wel handig. Het thema van Les Femmes des Coeurs is dit jaar ‘Festival’. Met zijn allen hopen ze van harte dat hun nieuwjaarswens, om te komen tot een praalwagen in vervulling zal gaan.

Les Femmes des Coeurs is op zoek naar een kar van ongeveer 9 meter. Liefst met een opbouw. Nog mooier zou het zijn als er ook een stalling beschikbaar is waar zij aan de kar kunnen bouwen. Het seizoen 2019/2020 wordt voor Les Boutonniers een jubileumjaar en daaraan willen Les Femmes ook een mooie bijdrage aan leveren. Mocht er ook nog iemand zijn die de muziek wil sponsoren, graag. Maar de praalwagen staat bovenaan het verlanglijstje. Reageren kan naar info@lesfemmesdescoeurs.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten