Burgemeester Van Domburg feliciteerde het gouden paar Albert en José de Nas–Boers, in aanwezigheid van hun dochter Berna, zoon Marc en hun Tervurense herder Noa. (Foto: Rinus Verweij)
Burgemeester Van Domburg feliciteerde het gouden paar Albert en José de Nas–Boers, in aanwezigheid van hun dochter Berna, zoon Marc en hun Tervurense herder Noa. (Foto: Rinus Verweij) (Foto: Picasa)

Gouden paar de De Nas: op de fiets naar het stadhuis

  •   keer gelezen

De vonk sloeg over in een Utrechtse bioscoop. En op de ijskoude ondertrouwdag in 1969 liet de auto het afweten en moest het aanstaande bruidspaar De Nas gaan fietsen.


IJSSELSTEIN - Het gouden paar vertelt burgemeester Van Domburg met plezier over hun Utrechtse wortels. Albert is geboren en getogen in Wijk C. Als 18-jarige medewerker van bioscoop Concordia ontmoette hij de 17-jarige José. De vonk sloeg al snel over en het stel kreeg verkering. Albert moest in dienst en kwam terecht bij de artillerie; bij de roemruchte Gele Rijders. Na zijn afzwaaien besloot het stel in ondertrouw te gaan. Dat was in de ijskoude decembermaand van 1969 nog een hele opgave, want de auto wilde niet starten. Gelukkig bood de fiets uitkomst, ook al waren de wegen glad. Op 19 december gaven ze elkaar het jawoord. Ze kregen twee zoons en een dochter en zijn inmiddels trotse grootouders van drie kleindochters. Het gouden paar woont al 16 jaar met veel plezier aan de Jupiter. De bruidegom neemt de gelegenheid waar: “Maar het onderhoud van de plantsoenen is er niet op vooruit gegaan. Er wordt bijna niet meer geschoffeld”, krijgt de burgemeester in alle gemoedelijkheid met een veelzeggende blik van de bruidegom tijdens het felicitatiebezoek te horen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten