IJFC loopt hele wedstrijd achter de feiten aan

Algemeen 137 keer gelezen

IJsselstein - IJFC heeft een onnodige nederlaag opgelopen tegen FC Delta Sports. Telkens op de momenten dat IJFC sterker was en het initiatief nam, sloeg Delta Sports keihard toe. IJFC had in de eerste helft zelfs 70% balbezit, maar dat resulteerde niet in een voorsprong.

De goals vielen op de meest ongelukkige momenten. Het team van Patrick Hilhorst had zeker de intentie om de uitnederlaag weg te spelen, maar het mocht deze wedstrijd gewoon niet lukken.

Traves Wright ( rugblessure) , Stefan de Wit ( enkelblessure) en Nino Poeketi ( griep ) waren afwezig. Mike Maaswinkel en Marc van der Klij, keerden weer terug in de ploeg en ook Youri de Kruijf begon weer op de bank, terwijl Jelle Eissens weer in de basis startte.

IJFC startte met de volgende opstelling: Mike Maaswinkel, Gerben Renes ( 72 Robin van Wijngaarden), Davey van de Snoek ( 46 Youri de Kruijf ), Jeffrey Stigter, Marc van der Klij (79 Joël Steiginga) , Stijn de Bie, Erwin van Soolingen Ruben van Rooijen, Jelle Eissens, Luciano Poeketi en Tim van de Brugge.

IJFC startte uitstekend met een prima aanval. Erwin van Soolingen gaf een slimme steekbal op de diepgaande Jelle Eissens, die een goede voorzet gaf. Net voordat Luciano Poeketi uit kan halen, werd de bal weggehaald. In de 5e minuut het eerste ongelukkige moment voor IJFC. Bij een dieptebal kwam keeper Mike Maaswinkel goed zijn doel uit, maar raakte mede door de wind de bal totaal verkeerd. De bal kwam toevallig in de voeten van Dion van Burik terecht en die kon de bal eenvoudig in het lege doel schuiven. 0-1

IJFC was gelukkig niet van slag en pakte het initiatief. Veel balbezit en dat resulteerde in een aantal prima kansen. Eerst stuurde Davey vd Snoek, Jelle Eissens uitstekend de diepte in, de keeper kon met moeite redding brengen, een minuut later zette Mark vd Klij , Jelle Eissens alleen voor de keeper, maar Jelle kreeg de bal net niet goed onder controle. In de 14e minuut de gelijkmaker. Tim vd Brugge ging opnieuw goed langs zijn tegenstander, leverde een perfecte voorzet op Davey vd Snoek, die de bal niet vol raakte, maar de bal kwam wel terecht bij Jelle Eissens, die slim intikte. 1-1 . IJFC was op dat moment sterker, maar moest uitkijken voor de snelle counters van Delta Sports. Mike Maaswinkel moest nog een keer handelend optreden en deed dat kordaat. Na een half uur een geweldige versnelling van Tim vd Brugge , Tim hield het overzicht en gaf de bal strak voor op de inlopende Luciano Poeketi, Luciano kopte de bal in de verre hoek, helaas net naast. Twee minuten later opnieuw een kans voor IJFC. Ruben van Rooijen gaf een goede voorzet op Jellen Eissens, die kopte de bal diagonaal in, maar de keeper redde met moeite. Ook Delta Sports ging zich iets meer laten zien. Gerben Renes moest redden met een miraculeuze kopbal, maar haalde de bal goed weg. Opnieuw moest Mike Maaswinkel met een gewelidige redding voorkomen dat IJFC op achterstand kwam. Dat gebeurde uiteindelijk toch. Stijn de Bie werd hoog aangespeeld met een man in zijn rug, zijn kopbal viel precies tussen de verdedigers in, waardoor Casper Verboon vrij door kon gaan op Mike Maaswinkel 1-2. Opnieuw een cadeautje en een achterstand. Rust 1-2 .

Davey van de Snoek werd gewisseld voor de goed trainende Youri de Kruijf. Jelle Eissens nam de positie centraal achterin in. In de tweede helft nam IJFC opnieuw het initiatief, maar uit het niets stond Dion van Burik vrij op het zestien meter gebied en krulde de bal in de hoek. 1-3 IJFC kreeg een flinke tik te verwerken. Net op het moment dat het team op jacht ging naar de gelijkmaker, kreeg het een draai om de oren. Het duurde even voordat IJFC weer bij zinnen was. Het duurde tot de 71e minuut voordat IJFC echt gevaarlijk werd.

Marc van der Klij schoot een vrije bal strak langs de muur, met moeite en een beetje geluk kon de keeper redding brengen. Een goede combinatie tussen Tim vd Brugge en Luciano Poeketi kon net onderschept worden.

In de 77e minuut dan toch de aansluitingstreffer. Ruben van Rooijen draaide een vrije bal gevaarlijk voor de goal, Luciano Poeketi zette zijn hoofd tegen de bal en scoorde de 2-3. Er gloorde weer hoop voor de IJFC spelers en supporters, IJFC probeerde te drukken, maar uit een dieptebal, werd Joël Steiginga duidelijk in de rug gelopen, maar scheidsrechter Barrales, zag het als een schouderduw, maar dat was onterecht. Hierdoor kon Casper Verboon de 2-4 aantekenen. Voor IJFC de definitieve genadeklap en een zeer teleurstellende nederlaag. Na de fantastische wedstrijd voor week tegen Loosdrecht viel dit resultaat zwaar tegen, maar ook dit soort wedstrijden horen in deze competitie. Deze week weer hard en scherp trainen en mouwen opstropen voor de volgende wedstrijd. Dan speelt IJFC tegen streekgenoot Geinoord. Altijd bijzondere wedstrijden, met twee ploegen die willen strijden voor de punten. We hopen dat het IJFC legioen het team naar een overwinning komt aanmoedigen.

Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 14 uur geleden
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10