Wouter Agterberg en John de Wissel in het Stadspark, waar op 13 juni de Triathlon Montfoort weer van start gaat. (Foto: Paul van den Dungen)
Wouter Agterberg en John de Wissel in het Stadspark, waar op 13 juni de Triathlon Montfoort weer van start gaat. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: Paul van den Dungen)

ADFYS Triathlon Montfoort breidt uit

  •   keer gelezen

Het was een try-out, maar de succesvolle eerste editie van de ADFYS Triathlon Montfoort krijgt dit jaar een vervolg. Daarin is plaats voor meer deelnemers en meer disciplines.


Montfoort - Initiatiefnemer John de Wissel is blij en trots dat de eerste editie een succes was. “Het was echt uitproberen of zoiets in Montfoort mogelijk was en dat blijkt zo te zijn. Toch is het verstandig geweest om kleinschalig te beginnen. Zo hebben wij voldoende zicht gekregen op alle voor- en nadelen van een dergelijk evenement en inclusief de reacties van de deelnemers in de evaluatie , durven wij een groter deelnemersveld wel aan.”
Naast de 1/8 triathlon is er ook een 1/4 triathlon. Voor mensen die het minder leuk vinden om te zwemmen, of te fietsen is er dit jaar ook een kwart triathlon voor trio’s waarbij op elk onderdeel een deelnemer van start gaat. Daarnaast is een businessmodel ontwikkeld, zodat werknemers uit bedrijven ploegjes kunnen vormen: de Business Trio’s. Al met al is het nog een groeimodel, dat de komende jaren zeker nog verder verfijnd zal gaan worden.
Mede-initiatiefnemer Wouter Agterberg is blij met de goede samenwerking tussen de gemeente Montfoort, de ambtenaar Evenementen, de provincie Utrecht en de hulpverleningsdiensten. “Gesprekken die wij tot op heden hebben gevoerd zijn uiterst positief en constructief. Omdat het aantal deelnemers dit jaar aanzienlijk zal toenemen, we rekenen op maximaal 500 deelnemers, is er meer voorwerk te doen om te komen tot een goed sluitende en op elkaar afgestemde organisatie. Daarom investeren wij extra in een verkeers- en veiligheidsplan. Een plan voor de toekomst.”
Een dergelijk evenement is grotendeels afhankelijk van sponsoring en daarom is de hoop gevestigd op de steun van lokale ondernemers. Ook de ‘goody bag’ die vorig jaar aan alle deelnemers en vrijwilligers werd uitgereikt, bleek een groot succes. Overigens zijn er nog een flink aantal vrijwilligers nodig om ook nu weer alles in goede banen te leiden. Kijk gerust op de website die daarvoor heel veel informatie biedt.

Zaterdag 13 juni 2020 vindt de tweede editie van de ADFYS Triathlon Montfoort plaatst. Er zijn 100 startplekken voor de 1/8 triathlon Individueel. 100 op de 1/4 triathlon Individueel en daarnaast 100 startplekken, samen 300 deelnemers voor de 1/4 Trio, de estafettevorm met 3 deelnemers per team. Ook is er ruimte voor businessteams die vanuit hun bedrijf samen deelnemen en zorgen voor de vergroting van de vitaliteit en saamhorigheid. Aanmelden via de nieuwe website www.triathlonmontfoort.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten