Afbeelding

Welk kleur overhemd trek je vandaag aan?

Algemeen 1.394 keer gelezen

Overhemden worden gemaakt in allerlei kleuren. Wanneer je om je heen kijkt, hebben veel mannen en wit overhemd of lichtblauw overhemd aan. Daarnaast zie je veel andere effen kleuren.  De ene kleur kun je beter combineren met je jeans of pak dan de andere kleur. Daarnaast zijn er nog soorten dessins waar je uit kunt kiezen. Maar bij welke situatie past welke kleur? Wanneer draag je een overhemd met een print? En hoe kun je kleuren het best matchen? Wil jij graag de antwoorden op deze vragen? Lees dan verder!

sponsored content

Match met je favoriete kleding

Iedereen heeft een favoriet kledingstuk in de kast hangen. Wanneer je er echt niet uitkomt met welk kledingstuk je het overhemd kunt combineren, kun je er voor kiezen om je favoriete broek aan te trekken. Houd vervolgens verschillende kleuren overhemden voor je broek. Op deze manier kun je gemakkelijk zien met welk overhemd je je favoriete broek kunt combineren. Ook kun je inspiratie halen uit een T-shirt dat je vaak draagt. Welke kleuren T-shirts draag je het meest? Deze vraag zou je kunnen helpen met het vinden van het overhemd dat je wilt dragen.

Kleur en situatie

Bij verschillende situaties horen verschillende kleuren. Een wit overhemd straalt vooral business uit. Wanneer je gaat solliciteren is een wit overhemd een goede optie zijn. Daarnaast is een wit overhemd makkelijk te matchen met bijvoorbeeld een grijze of zwarte colbert. Wanneer je vertrouwen uit wilt stralen, kies je voor blauw. Blauw is een verkoelende kleur, geeft een gevoel van rust en bevordert productiviteit. Bij casual gelegenheden kun je gemakkelijker kiezen voor een overhemd met een printje of patroon. Door een keuze te maken die past bij jouw persoonlijkheid, ontwikkel je je eigen stijl. Denk bijvoorbeeld aan een hemd met een Paisley of bloemen print. Echter, om het simpel te houden kun je kiezen voor een mooi ruitpatroon, met een lichte en vrolijke kleur.

Donkere kleuren

Bij donkere kleuren denkt men soms aan somberheid, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. De kleur zwart straalt gezag en macht uit. Daarnaast is zwart een rustgevende kleur. Wanneer je een leidinggevende functie hebt, kun dit de perfecte kleur overhemd voor je zijn. Een grijs overhemd zou je kunnen dragen wanneer je een presentatie of pitch gaat geven. Deze kleur straalt intellect en zelfverzekerdheid uit.

Vrolijke kleuren

Vrolijke kleuren worden vooral gedragen tijdens de zomer. Het merk Profuomo brengt twee keer per jaar een nieuwe collectie uit met overhemden gemaakt van vrolijke kleuren  De kleur lichtgroen kan zorgen voor een ontspannend effect. Deze kleur kan nervositeit en stress verminderen, zowel mentaal als fysiek. Daarnaast staat de kleur groen voor vernieuwing. Om een beetje extra vreugde toe te voegen aan je outfit, kun je kiezen voor de kleur geel. Geel zorgt voor de activatie van je geheugen en geeft een gelukkig gevoel. Tot slot, wanneer je op een dag een beetje extra inspiratie nodig hebt, kies je voor een rood overhemd. Rood straalt actie en energie uit, ook geeft rood het gevoel van vertrouwen en bescherming.

Hopelijk helpt dit artikel je met de kleur van het overhemd van je een bepaalde dag aantrekt. Als je de kleur overhemd van het overhemd niet in de kast hebt hangen of ben je toe aan vernieuwing? Kijk dan eens op overhemden.com - de overhemden specialist van Nederland en België

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 15 uur geleden
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Op & Top Vrouw bij Sisters Event in Dorpshuis Benschop Nieuws 17 uur geleden
• Twee van de winnaars. In totaal waren er 36 bekers te vergeven.
Prijzenregen tijdens clubkampioenschappen Apollo Sport 20 uur geleden
Afbeelding
IJsseloever Dames 1 nog niet uit gevarenzone Sport 23 uur geleden
Afbeelding
Montfoort SV'19 pakt broodnodige punten, IJFC verrast sterk PVCV en ander voetbal Sport 23 uur geleden
• Wethouder Jonkers monteert laatste routebordje.
Nieuwe fietsroute voor Montfoorts verkeersexamen Nieuws 21 apr, 09:00
Kunstenares Marieke Gaymans met de kunstcoördinatoren van de Minstreel voor het werk.
Kinderen De Minstreel aan de slag met kunst Nieuws 20 apr, 09:00