Geluk ontbrak bij Benschop in De Meern

Algemeen 44 keer gelezen

Benschop - Na twee overwinningen in 2020 en een 4-2 overwinning in het oefenduel tegen 2e klasser VRC gaf de Benschoppers goede hoop op een goed resultaat in De Meern. Ondanks dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden kreeg Benschop de mooiste kansen, maar stonden aan het eind van deze niet geweldige, maar sportieve wedstrijd onder prima leiding van scheidsrechter Kamal el Hajjaji toch met lege handen.

Trainer Emanuel Sluis moest passen en meten om 11 fitte mensen op het veld te krijgen. De reservebank bestond voornamelijk uit van een blessure terugkomende spelers en zelf “good old” Coen vd Snoek werd van stal gehaald om de bank te vullen, daar er andere spelers niet beschikbaar waren !! . Gelukkig lieten de fitte jongens zien, dat ze er alles voor over hadden om een mooi resultaat te behalen. In de 14e minuut leek Benschop op een 0-1 voorsprong te komen. David Verweij kopte door richting Martijn de With, die prima afrondde, maar werd helaas afgevlagd voor buitenspel. De achterhoede onder leiding van Jeroen Lamboo en Remco van Wijngaarden had de zaakjes goed voor elkaar. David Verweij kopte een vrije trap van Mike Vergouw in handen van keeper Smorenburg. Benschop had de beste mogelijkheden, maar toch kwam De Meern uit het niets vlak voor de rust op voorsprong. Achraf Merroun verspeelde de bal op het middenveld en een razend snelle uitval bracht Tim Bijl in kansrijke positie en liet die kans niet onbenut 1-0.

Na de rust leek Benschop al snel op gelijke hoogte te komen. Een voorzet op maat kwam op het hoofd van de geheel vrijstaande David Verweij, maar helaas wist Smorenburg de slap ingekopte bal te redden. Tot aan de 75e minuut gebeurde er eigenlijk zeer weinig. Een overtreding op Martijn de With was het sein voor een slotoffensief van Benschop. Mike Vergouw leek de 1-1 op het bord te zetten, maar zijn onhoudbare vrije trap werd gered door de paal. Even daarna leek de verdiende gelijkmaker alsnog in de maak, maar Martijn de With wist de bal niet in het lege doel te krijgen na een doorkopbal van David Verweij. Daarna kreeg Benschop nog twee scherp uitgevoerde corners en weer had Martijn de With de gelijkmaker op zijn schoen, maar helaas vloog zijn vliegend schot over. Na het laatste fluitsignaal was iedereen het er over eens, dat een gelijkspel de juiste uitslag had moeten zijn, maar ja, daar hadden Benschoppers niets aan.

Volgende week speelt Benschop in Amersfoort tegen Nieuwland. De wedstrijd begint om 14.30 uur en de spelers en supporters bus vertrekt om 12.30 uur vanaf het sportpark.

De opstelling:

Mitchell van Oort, Patrick Maton, Remco van Wijngaarden, Stef Elings (82e min Coen van der Snoek), Bryan de Boer, Jeroen Lamboo, Martijn de With, Olaf de Koning, David Verweij, Achraf Merroen, (45e min Mitchell Frericks), Mike Vergouw.

Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37