Afbeelding

Discriminatie anno 2020

Algemeen 110 keer gelezen

Het carnavalsweekend in onze kleine stadjes was niet onverdeeld gezellig. Zowel in Oudewater als in Montfoort moest de politie er aan te pas komen om de openbare orde te herstellen. Dat is niet goed. 

Ongeacht of het politieoptreden te hard was, de veiligheid van burgers moest worden beschermd. Er werd gevochten, er was onrust en blijkbaar was men niet meer gevoelig voor waarschuwingen en correctie van anderen. Het is schokkend dat dit ook bij ons gebeurd. Tegelijkertijd gebeurden er in den lande ook nare dingen door toedoen van carnavalshits.

Zo’n stom liedje

Het lied ‘Voorkomen is beter dan Chinezen’ is natuurlijk discriminatie van de bovenste plank. Zo’n stom liedje. Het wakkert alle gevoelens aan die er bij sommige bevolkingsgroepen al zijn. Het haalt het slechtste in een mens naar boven. Een Chinees meisje werd er vreselijk door mishandeld. En velen met een Aziatisch uiterlijk worden momenteel uitgescholden of erger. Helaas is discriminatie nog niet uit onze samenleving verdwenen. Sommige politici lopen daarin zelfs voorop, dat hoef ik verder hier niet uit te leggen. Dit jaar vieren we 75 jaar bevrijding en zeggen we dapper: “Nooit meer”. Maar het is niet waar. Elke keer weer steekt het de kop op. En ook de Joden moeten het nog steeds bezuren. Wat is dat toch met ons mensen? Blijkbaar zoeken we voor alle frustraties een zondebok. En frustraties zijn er in onze maatschappij vele. Kijk maar eens naar al die reacties op een bericht op Twitter en Facebook. Het probleem ligt altijd bij een ander. Ongezouten, schaamteloos en vaak met zeer grove taal ventileert men tegenwoordig maar z’n mening. Is dat tij nog wel te keren? Wellicht is hier de eerste uitdaging ook weer “Verbeter de wereld en begin bij jezelf.” Dus hierbij maak ik een mooi begin. Ik hou van Chinezen! En Joden zijn van harte welkom in onze maatschappij, net als vluchtelingen en Marokkanen. Zo, dat is ff een statement!

Margreet Nagtegaal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37