Afbeelding

Loop naar de pomp!

Algemeen 77 keer gelezen

Bijna zeven uur. De wekker hoeft niet te gaan, want het is mijn vrije dag. Mijn ogen zitten nog halfdicht en uitslapen staat op de planning. Ik maak even een tussenstop op het toilet om wat slokjes water drinken. Nog slaperig draai ik de kraan open. Geen water.

Ik morrel wat aan de knoppen maar er gebeurt niks, he-le-maal Niks. Ik ben ineens klaarwakker. Dan de douche maar even aan. Ook niks. Niks. Niks. Niks. Niet eens een druppel.

Is dit ons voorland als we waterschaarste krijgen

Ik schrik, want in een flits zie ik het al gebeuren dat ik me drie dagen niet kan wassen. Dat ik voor mijn waterrantsoen van een liter per dag naar de plaatselijke waterpomp moet lopen en in de ellenlange rij moet gaan staan.

En dan die 14.132 verstopte IJsselsteinse toiletten! Ik loop snel naar beneden. Daar doet de kraan het nog met een petieterig klein straaltje en ik vul nog gauw even viereneenhalf glas met water.Terug in bed instrueer ik in lichte paniek Manlief: “Je mag maar één kopje koffie vanochtend. Toiletteren doe je maar op je werk en om 7.30 uur sta jij bij de Jumbo en ik bij Albert Heijn. Je neemt zoveel mogelijk pakken water mee als er in je fietstassen passen!” Manlief, met dichte ogen nog op een oor half in dromenland, reageert geheel ontspannen: “Ach joh, we hebben de sloot achter ons huis, daar spoelen we het toilet wel mee door. En in de auto ligt nog een fles met water.”

Hij is dus écht níet van plan om zijn zestien flessen water om 8.03 uur af te gaan rekenen. Hij zegt nog net niet: loop naar de pomp… Ik besluit maar weer naar bed te gaan in en poging weer in slaap te vallen en zo de ontwikkelingen verder af te wachten. Is dit ons voorland als we straks waterschaarste hebben? Lopen we dan massaal naar de pomp?


Marie-José de Zeeuw

KlimaatneutraalIJsselstein.nl 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14