Start aanmelden initiatieven voor Rookvrije Generatie Awards

Algemeen 73 keer gelezen

Tot en met 20 maart kan iedereen initiatieven inzenden die het afgelopen jaar een bijdrage hebben geleverd aan een Rookvrije Generatie. Met de Rookvrije Generatie Awards worden initiatieven beloond die zich inzetten voor een Rookvrije Generatie. De Awards worden dit jaar voor de vierde keer georganiseerd.

Het aantal rookvrije sportverenigingen, kinderboerderijen en speelplekken groeit hard en het aantal gemeenten dat zich inzet voor rookvrij, groeit sterk. Ook zetten steeds meer bedrijven zich in voor een Rookvrije Generatie door te stoppen met de verkoop van tabak of door niet meer te investeren in de tabaksindustrie.

‘We zijn benieuwd welke inspirerende acties dit jaar in aanmerking komen voor de felbegeerde Rookvrije Generatie Awards. We zijn op zoek naar de beste initiatieven die een stimulans zijn om kinderen rookvrij te laten opgroeien’, aldus Michael Rutgers, voorzitter van de Gezondheidsfondsen voor Rookvrij en juryvoorzitter van de Rookvrije Generatie Awards.

Tot en met 20 maart kan iedereen initiatieven aanmelden in de volgende categorieën: bedrijven, gemeente, kinderen, media, recreatie, scholen, sportverenigingen en zorg. Uit alle aanmeldingen worden initiatieven geselecteerd waar het publiek vanaf half april op kan stemmen. Publiekstemmen tellen voor 50% mee in de einduitslag en de andere 50% wordt door de jury toegekend. Op 27 mei vindt tijdens een feestelijk evenement in Dierenpark Amersfoort de finale plaats.

Vorig jaar zijn de Awards uitgereikt aan A.S. Watson Health & Beauty (Kruidvat & Trekpleister), Pepijn Boots (jeugdambassadeur) & Harry Pouwels (longarts), Voetbalvereniging ZAC, MBO College Zuidoost, Speeltuin Neuweg Hilversum, Universitair Medisch Centrum Groningen en Regio Gooi &Vechtstreek. ABN AMRO kreeg een eervolle vermelding.


Aanmelden kan via www.rookvrijegeneratie.nl/awards

Gezondheidsfondsen voor Rookvrij (voorheen Stichting Alliantie Nederland Rookvrij) is een samenwerking tussen de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds met als doel dat niemand meer (over)lijdt aan de gevolgen van roken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50