Angelique van Lierop, coördinator van Uit in IJsselstein, in de zon aan het werk in het Kloosterplantsoen. (Foto: Karin Doornbos)
Angelique van Lierop, coördinator van Uit in IJsselstein, in de zon aan het werk in het Kloosterplantsoen. (Foto: Karin Doornbos) Foto: Karin Doornbos

Samen thuis genieten van IJsselstein

Algemeen 117 keer gelezen

Wie denkt dat Angelique van Lierop, coördinator van Uit in IJsselstein niets te doen heeft nu vrijwel alle evenementen en activiteiten in onze regio zijn afgelast, heeft het mis. “Het lijkt nu soms wel drukker dan ooit”, lacht ze.

IJsselstein - “De hele Uit Agenda is in ieder geval tot juni van de baan.” zegt Angelique. En ook een aantal activiteiten in de maand juni zoals het Classic Car Event en de Avondvierdaagse zijn al afgelast. Het doorgaan van het vernieuwde ‘Sprokkelhorst’ in juni is nog onzeker. In eerste instantie is dat natuurlijk een klap, maar Angelique en haar collega’s gaan niet bij de pakken neerzitten. “Het is even schakelen, maar al snel zit je in de modus van: wat kunnen we wel doen om mensen thuis van IJsselstein te laten genieten?” Meteen ontstaat het idee om IJsselstein naar de mensen toe te brengen onder andere door het geven van thuistips. Er zijn heel veel dingen die je nu online kunt volgen. Ze noemt: “Bij de bibliotheek kun je e-books en luisterboeken lenen via onlinebibliotheek.nl, het museum biedt via haar sociale media en website een inkijkje in de lopende tentoonstelling en er is een online Kindermuseum. Op de beeldbank van de Historische Kring IJsselstein (HKIJ) vind je mooie oude beelden van IJsselstein, en we bieden verschillende audiotours aan.” Via een audiotour beleef je IJsselstein vanuit je luie stoel. “Je kunt de tours downloaden op je telefoon, maar ook via je laptop of computer bekijken.” Met de audiotour op je telefoon kun je de routes ook lopen. Er is keuze uit verschillende stadswandelingen en een beeldenroute. Wil je dwalen door de geschiedenis, dan is er de Canon van IJsselstein. “Echt een aanrader”, zegt Angelique. De thuistips en audiotours zijn te vinden via inijsselstein.nl/thuistips. Er zijn ook diverse verenigingen en (sport) clubs die online een activiteit aanbieden. “Zo hou je verbinding met elkaar.”

Blij met jouw support

In samenwerking met diverse partijen zoals ondernemers, Stadsmarketing, inwoners en gemeente ontstaan mooie initiatieven die Angelique graag deelt. Zo heeft Stadsmarketing de campagne ‘Blij met jouw support’ in het leven geroepen. “En de horeca en de winkeliers bieden alternatieve activiteiten zoals de online vrijdagmiddagborrel met DJ, hapjes of taart to go.” Winkelen kan bij sommige winkels op afspraak (private shopping) en er kan veel thuisbezorgd worden. “De onderlinge samenwerking is enorm geïntensiveerd.” Dat levert creatieve ideeën en initiatieven op. “We helpen elkaar zoveel mogelijk in deze crisistijd.” Angelique wijst ook nog op de ‘thuischallenge’. “Maak een foto van je bezigheden in of rond het huis en plaats ‘m voorzien van een gedicht of korte tekst op social media met de toevoeging #samenthuisinijsselstein. Zo hopen we een mooi beeld te krijgen hoe de inwoners van IJsselstein zich in deze tijd bezighouden.” Alle activiteiten zijn terug te vinden op ijsselstein.nl en op onze socialemediakanalen. “En we zijn natuurlijk gewoon bereikbaar via telefoon en e-mail.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37