Lotus Dijkstra op pony Sky.
Lotus Dijkstra op pony Sky. (Foto: )

FNRS dressuurwedstrijd Hippisch Centrum De Lange Linschoten

  •   keer gelezen

Snelrewaard - Zaterdag 7 maart stond manege Hippisch Centrum De Lange Linschoten in het teken van de FNRS dressuurwedstrijd.


In de klasse F2 waren er maar liefst 6 ruiters die aan de start verschenen. Alishya van Elleswijk had gekozen voor de zeer ervaren Brammetje en behaalde daarmee ook de eerste plaats met 223 punten. Imme de korte op Elias kreeg voor haar proef 220 punten en werd zo keurig tweede. Denni Graveland op Boy liet een mooie proef zien en werd hiermee derde met 218 punten. De vierde plaats was voor Bo Verdouw op Pipo met 215 punten. Ook op Pipo kwam Fiep Metz de ring in. Zij behaalde 214 punten voor haar proef en werd hiermee vijfde. Dieke van Driel had de altijd vlotte pony Bambi gekozen voor haar proef. Samen reden zij 211 punten bij elkaar wat goed was voor de zesde plaats.

De F3 was de klasse waar maar liefst 7 ruiters aan de start kwamen en waar de punten zeer dicht bij elkaar lagen. Leonie Oskam had de prachtige Fries, Vrouwke gezadeld en gezamenlijk reden zij 226 punten bij elkaar. Sifra Boele kwam met Arpad aan de start en kreeg voor haar proef 220 punten van de jury. De derde plaats was voor Pipa Haveman op Boy. Zij werden voor hun proef beloond met 217 punten. Anne Heuff en Picaro volgde op de voet met slechts 1 punt verschil. Zij werden vierde met 216 punten. Sofie Trijssenaar had voor haar proef gekozen voor Dios. Samen werden zij vijfde met 212 punten. Ook op Dios reed Tessa Severs. Zij behaalde 211 punten en werd zo zesde. Hekkensluiter van deze klasse was Jaimy Vonk met 210 punten.

De dagscore kwam uit de F4. Waar de eerste plaats voor Jacky Vonk was die samen met Boy maar liefst 230 punten bij elkaar wist te rijden. Lotus Dijkstra (foto) wist de nog wat onervaren Skye netjes door de baan te rijden en werd zo tweede met 227 punten. De derde plaats was voor Sylvana Sluijs op Dios. Deze combinatie kreeg 220 punten voor de proef. De vierde plaats ging naar Daphne Korf op Share met 219 punten. Danique Verheul had haar handen vol aan de vlotte pony Zorro. Toch behaalde de combinatie een keurige score van 219 punten.

In de F5 reed alleen Jade van Broekhuizen. Zij en pony Apple lieten een keurige proef zien en de jury wist dit te waarderen met 222 punten.

De F6 was een familie wedstrijd. De zusjes Van Den Berg maakte het extra spannend door allebei met exact hetzelfde aantal punten uit de ring te komen. De winst was uiteindelijk toch voor Lin, die samen met Zorro 216 punten kreeg voor de proef. Suze op Boy werd tweede.

Guusje van Meerdendonk en Zorro reden als enigste combinatie in de F7. Voor hun proef kregen zij 218 punten.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten