IJsseloever H1 - Union H1
IJsseloever H1 - Union H1 Foto: Tony Buijse

Hockey heren zijn weer goed op dreef

Algemeen 147 keer gelezen

IJsselstein - Het Heren 1 team van IJsseloever speelde in de afgelopen weken verschillende oefenwedstrijden om zich goed voor te bereiden op het vervolg van de competitie in de Overgangsklasse. Vandaag werd de eerste competitie wedstrijd van 2020 op het hoofdveld gespeeld. Op bezoek kwam Union Heren 1. Het Nijmeegse team staat op de 11 plek in de poule, IJsseloever staat op een keurige 6e plek.

IJsseloever start sterk. Het lijkt er al snel op dat Union een van de minst sterke ploegen in de poule is. In de 10e minuut scoort de thuisploeg 1-0. In de 17e minuut volgt er een strafshoot, na een overtreding binnen de cirkel van Union, waaruit 2-0 wordt gescoord. Union zet in het tweede kwart meer druk en krijgt enkele strafcorners. De verdediging van de thuisploeg verdedigd echter heel gedisciplineerd en ziet kans om gevaarIijke situaties om te zetten in kansen. In de 30e minuut wordt het dan 3-0 wat ook de ruststand blijft.
Het begin van de tweede helft begint met veel druk door Union. Er volgen meerdere strafcorners. IJsseloever ziet dan weer kans om het gevaar om te draaien. En na een fraaie soloactie van de spits volgt opnieuw een strafshoot en wordt het 4-0. De heren van Union vervolgen hun spel door opnieuw veel druk te zetten op het IJsseloever doel. In de 20e minuut wordt dan eindelijk de moeite beloond en wordt het 4-1. Twee minuten later volgt er een mooie actie vanaf de helft van IJsseloever met resultaat en wordt het 5-1. In de 29e minuut ziet Union nog kans om 5-2 te scoren.
IJsseloever Heren 1 – Union Heren 1: eindstand 5-2

Leiden H1 heeft nu de koppositie in de poule. Het verschil in punten bovenin is echter klein. Met nog tien wedstrijden te gaan kan er nog veel wijzigen. IJsseloever staat op de 6e plek en Union op de 11e.

De volgende wedstrijd van IJsseloever Heren 1 is uit bij Hattem, op 15 maart.
Op 29 maart speelt het team weer thuis op Sportpark IJsseloever en krijgt dan Gooische Heren 1 op bezoek.

Meer informatie over de aankomende wedstrijden van IJsseloever Heren 1 vind je op www.hcij.nl.

Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37