Foto: Hans van Oosterhoudt

Politie zoekt getuigen dodelijk ongeval in Oudewater

  •   keer gelezen

Oudewater - De politie is op zoek naar getuigen van het dodelijke ongeval op dinsdagmiddag in Oudewater. Een 59- jarige vrouw uit Oudewater raakte daarbij zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk.


Het ongeluk gebeurde dinsdagmiddag rond 14.15 uur in de Hendrik van Viandenstraat.

Die middag rijdt een bestelbusje achteruit over de Hendrik van Viandenstraat in Oudewater, met de bedoeling een parkeervak in te rijden. De 32-jarige bestuurder van het bestelbusje ziet niet dat er op dat moment een fietsster achter zijn voertuig bevindt. Het komt tot een aanrijding. De fietsster komt ten val en raakt zwaargewond.  De vrouw wordt overgebracht naar het ziekenhuis, waar zij enige tijd later als gevolg van haar verwondingen overlijdt.

De politie doet onderzoek naar de toedracht en wil graag spreken met mensen die getuigen zijn geweest van het ongeval. Ook is de politie op zoek naar mensen die rond 14.15 uur hebben geparkeerd of zijn weggereden uit een parkeervak aan de Hendrik van Viandenstraat, ter hoogte van het gezondheidscentrum.

Hen wordt gevraagd contact met de politie op te nemen via 0900-8844. Wie liever anoniem reageert kan dit doen via 0800 7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten