Kevin van Engelen en Dave Bode organiseerden het succesvolle 'Blijf Thuis Festival' voor Montfoort en omstreken. (Foto: Paul van den Dungen)
Kevin van Engelen en Dave Bode organiseerden het succesvolle 'Blijf Thuis Festival' voor Montfoort en omstreken. (Foto: Paul van den Dungen) Foto: Paul van den Dungen

Eerste ‘Blijf Thuis Festival’ ongekend succes

Algemeen 232 keer gelezen

De voorbereidingen voor het ‘Foute Pruikenfeest’ bij café Bolle Harry zijn al helemaal rond als het oprukkende coronavirus roet in het eten gooit. De horeca sluit zijn deuren en feesten en partijen zijn niet meer toegestaan. De sociale lockdown is een feit.

Montfoort - Na een paar weken binnen hangen begint het bij Kevin van Engelen en dj Dave Bode en friends toch te kriebelen. Er worden plannen gesmeed en ideeën uitgewerkt. Gedacht wordt aan een feestje waarvoor niemand de deur uit hoeft en toch volop kan genieten van muziek, dans en vermaak. Kevin van Engelen: “We gingen eens kijken wat daar allemaal voor nodig is. Artiesten werden benaderd en ook tal van plaatselijke verenigingen, waaronder de carnavalsverenigingen Les Boutonniers en Les Femmes des Coeurs, Stichting Evenementen Montfoort, DB-Show Techniek en DSK-Events. Wij wilden hiermee juist de plaatselijke horeca een hart onder de riem steken.”
Ook The Old Bakery, Café De Plaats, Café Bolle Harry en Grand Café Montfoort droegen hun steentje bij aan dit digitale festival. Dinsdag 14 april werd pas besloten om dit te gaan doen. De website kwam online, binnen een dag was de poster gereed en afgelopen zaterdag om 20.00 uur vond de aftrap plaats bij Dave Bode in Benschop. Geheel volgens de regels van het RIVM joeg dj Lou de eerste tonen de ether in. Na een half uurtje draaien werd hij opgevolgd door zanger Arjan Oostrom uit Made die na 30 minuten weer werd vervangen door dj Kazkid die daarna weer plaats maakte voor feestzanger Michiel Ruijter uit Harmelen. Door deze indeling waren er steeds maar drie mensen op de vloer. Via een livestream konden de mensen inloggen. Die avond waren er 5389 unieke kijkers die zeker niet allemaal in hun eentje hebben gekeken en waardoor het totale aantal vele malen hoger lag. Dave Bode: “Ook aan de speciale pubquiz werd volop meegedaan. De vragen waren door de deelnemende verenigingen en bedrijven zelf bedacht, waarvan deels de antwoorden niet via Google waren op te zoeken. De nieuwe carnavalsvlag, VIP kaarten, drank en drankjes, goodybags en vele andere leuke prijzen gingen er grif uit.”
De organisatie staat zelf ook een beetje te kijken van het resultaat van dit in de haast opgezette festival. Kevin: “We zijn met z’n allen erg trots dat we met elkaar zo’n leuke avond hebben gehad en dat Montfoort en omstreken ervan heeft genoten. Ook al missen we de mensen om ons heen, dit heeft wel weer laten zien waar wij samen in een klein stadje groot in kunnen zijn. Het was een enorm succes en daarom zijn wij nu al druk bezig met een leuke line-up voor zaterdag 2 mei. Vriend van de show en van Montfoort, Party DJ Marco heeft intussen al toegezegd en daarmee is hij meteen ook de eerste artiest die op de nieuwe poster staat.” Mochten andere organisaties ook iets willen gaan doen, dan zijn Kevin en Dave bereid om hen daarbij te ondersteunen.

Informatie op www.blijfthuisfestival.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37