Afbeelding

Saskia van Dijk (VVD) verlaat IJsselsteinse raad

Algemeen 488 keer gelezen

IJsselstein - Op 1 oktober zal Saskia van Dijk (46) -fractievoorzitter VVD IJsselstein- afscheid nemen van de gemeenteraad van IJsselstein. Door haar nieuwe functie als griffier van de gemeente Landsmeer is het niet langer mogelijk de werkzaamheden met elkaar te combineren.

Bas van der Horst neemt per direct haar rol van fractievoorzitter over. In 2014 kwam Saskia in de Gemeenteraad van IJsselstein door een hoog aantal voorkeursstemmen. Ze heeft zich met name ingezet op het gebied van de commissie samenleving. Ook in 2018 kreeg zij -als tweede vrouw op de lijst- veel voorkeurstemmen en werd fractievoorzitter van de VVD. Saskia: “ Het is een eer om als volksvertegenwoordiger te mogen werken. Dat heb ik ook al die jaren met veel plezier en inzet gedaan. Dat ik nu de termijn niet af kan maken voelt vervelend, want als ik iets doe doe ik het goed. Het is met mijn nieuwe functie gewoonweg niet te combineren”.

Saskia van Dijk: “Met pijn in het hart heb ik dit besluit genomen. Het heeft me een aantal slapeloze nachten gekost maar toen deze mooie kans op m’n pad kwam, moest ik die met beide handen aannemen. Dus dat heb ik gedaan! De afgelopen jaren heb ik als fractievoorzitter van de nieuwe fractie een team kunnen maken en hebben we hard gewerkt aan de kwaliteit. De fractie laat ik met een gerust hart achter”.

Bas van der Horst (33) neemt per direct de functie van fractievoorzitter over zodat Saskia op de achtergrond tijd kan vrijspelen om alle taken en dossiers over te dragen. Saskia: “Ik wil het zorgvuldig overdragen, daar krijg ik dan ook de gelegenheid voor. Het is fijn dat de fractie gekozen heeft voor Bas. Hij heeft al 10 jaar raadservaring en heeft mij op de achtergrond altijd goed, ook als vice fractievoorzitter, ondersteund. Bij hem is het fractievoorzitterschap in goede handen. De politiek blijf ik natuurlijk op de voet volgen. Ik ga het raadswerk zeker missen, maar ik ben en blijf een IJsselsteiner. Op welke manier dan ook, ik blijf mij inzetten voor IJsselstein. ‘’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20