Afbeelding

Het heeft Zijne Majesteit behaagd... in Oudewater

Algemeen 72 keer gelezen

Oudewater - Zes inwoners van de gemeente Oudewater hebben vrijdagochtend van burgemeester Wim Groeneweg te horen gekregen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd ook hen een Koninklijke onderscheiding toe te kennen voor hun vele vrijwillige diensten voor de samenleving. Zij zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheidingen zelf worden later uitgereikt, zodra het weer kan.

Mevrouw M.C.J. van Veldhuizen w/v Vergeer zet zich al vele jaren actief belangeloos in als vrijwilliger binnen de Oudewaterse gemeenschap. Voor Parochie Max Christi heeft ze al vele koppen koffie en thee geschonken tijdens de diverse vieringen. Tevens is zij ook gastvrouw in de kerk. Hierbuiten is ze ook actief bij het Epilepsiefonds. Daar is ze al vele jaren actief vrijwilliger bij de vakantiereizen. De reizen waarbij Riet is meegegaan zijn zeer intensief in de begeleiding. Riet is als vrijwilliger meegegaan tijdens 15 reizen. Ze neemt haar taak heel serieus en met veel liefde. Buiten dit alles zet ze zich sinds 1998 actief in en met grote trouw en nauwkeurigheid als vrijwilliger voor Tafeltje Dekje bij Woon- en Zorgcentrum De Wulverhorst.

De heer J. Kliver e/v van Breukelen is sinds 1997 al een zeer actieve en gedreven vrijwilliger in de Oudewaterse gemeenschap. Begonnen als jaarlijkse organisator van benefietfestijnen, regelaar van ambachtsmarkten tot de jaarlijkse kindervakantieweek tot op de dag van vandaag zeer actief binnen de Stichting Vrienden van Oudewater.
Vanaf 2008, het begin, is hij betrokken bij de Vrienden van Oudewater, een stichting, zonder winstoogmerk voor en door de inwoners van Oudewater. De stichting stelt zich ten doel om - sociale - activiteiten voor de bewoners van Oudewater en omgeving te organiseren en te bevorderen.

Mevrouw H.K. Nederend-van den IJssel heeft zich van 1998 tot en met 2004 actief ingezet als bestuurslid voor de Oudervereniging Oudewater. Vanaf 2013 tot en met heden verricht ze verschillende taken binnen de stichting Vrienden van Oudewater, te denken aan het aansturen van vrijwilligers. De afgelopen 25 jaar heeft zij ook de jaarlijkse roefeldag georganiseerd. Dit is een educatieve dag waarbij kinderen kennis maken met beroepen in de ‘grote mensenwereld’.

De heer R. Geurts zet zich al vele jaren (46) verdienstelijk in als vrijwillige brandweerman binnen de Gemeenschap Oudewater. De brandweerpost Hoenkoop werd in 1975 samengevoegd tot de vrijwillige brandweer Oudewater. De heer Geurts heeft in al die jaren de brandweer zien veranderen. Van een organisatie waar naast brandbestrijding ook hulpverlening in het takenpakket kwam, tot de grotere opleidings- en oefeninspanning die tegenwoordig gevraagd wordt. De heer Geurts heeft zich in al die jaren prima kunnen aanpassen aan de veranderingen en nuanceert dat door aan te geven: ‘’Er verandert een hoop, maar in de basis blijft alles hetzelfde.’’

Mevrouw N. Mulder -van der Werf zet zich al meer dan 21 jaar in voor de Wereldwinkel in Oudewater. Ze is begonnen achter een losse kraam in het centrum en in 2004 heeft de Wereldwinkel Oudewater zijn intrek genomen in een pand. Ze is ongeveer vanaf het eerste uur betrokken geweest. Ze is een zeer actieve vrijwilliger waar altijd een beroep op kan worden gedaan. Een jaar nadat ze als actieve vrijwilliger was begonnen bij de Wereldwinkel Oudewater, in 1999, zet ze zich ook in voor de Geloofsgemeenschap en wel te verstaan bij Parochie Pax Christi. Ze draagt de verantwoordelijkheid wanneer daar activiteiten zijn. Tevens is ze ook contactpersoon in de wijk.

Mevrouw W.J. Verkleij w/v de Vos is sinds eind 1980 een actieve vrijwilligster binnen de Oudewaterse gemeenschap. Ze is de contactpersoon van de Parochie. Een taak die je zou kunnen omschrijven als “ogen, oren, handen en voeten van de geloofsgemeenschap”. Haar taken bestaan o.a. uit het maandelijks rondbrengen van het Parochie Magazine, bij feestelijke momenten en vervelende gebeurtenissen brengt ze een kaartje rond. Vanaf 1991 is Wil vrijwilliger van De Zonnebloem locatie Oudewater. Ze is zeer actief en betrokken. Vanaf 1992 tot begin 2009 is ze actief bestuurslid geweest en had ze in haar portefeuille bezoekwerk. Als bestuurslid heeft zij tevens een belangrijke bijdrage geleverd aan de vorm waarin ook thans aandacht gegeven wordt aan de zieken in Oudewater op de jaarlijkse Nationale Ziekendag, één en ander in nauwe samenwerking met de plaatselijke drie kerkgenootschappen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20
Afbeelding
Op & Top Vrouw bij Sisters Event in Dorpshuis Benschop Nieuws 22 apr, 14:18
• Twee van de winnaars. In totaal waren er 36 bekers te vergeven.
Prijzenregen tijdens clubkampioenschappen Apollo Sport 22 apr, 11:45
Afbeelding
IJsseloever Dames 1 nog niet uit gevarenzone Sport 22 apr, 09:09