Burgemeester Petra van Hartskamp belt In verband met de coronacrisis de volledig verraste gedecoreerden.  (Foto: Paul van den Dungen)
Burgemeester Petra van Hartskamp belt In verband met de coronacrisis de volledig verraste gedecoreerden. (Foto: Paul van den Dungen)

Lintjesregen daalt neer over Montfoort

Algemeen 205 keer gelezen

Montfoort - Burgemeester Van Hartskamp heeft vrijdag acht inwoners gebeld met de mededeling dat het Zijne Majesteit heeft behaagd hen te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontvingen op ongeveer hetzelfde tijdstip op gepaste afstand een heerlijke taart met foto van de onderscheiding. De daadwerkelijke uitreiking vindt later plaats.

Mevrouw J. de Ruiter-Broer hield zich onder meer van 1979 tot 2011 bezig met de administratie van basisschool De Hobbitstee. In 1988 startte zij samen met andere vrijwilligsters een VVV kantoor en ontwikkelde tal van activiteiten ontwikkeld: van wandel- en fietsroutes tot stands op beurzen. Sinds 2011 is zij vrijwillig redacteur bij Senioren sociëteit Het Knooppunt. In 2015 heeft mevrouw De Ruiter het handwerkcafé opgezet. Vanaf dag één is dit een succes.

Mevrouw T. van Jaarsveld-Kempen is zeer actief binnen de rooms-katholieke kerk Montfoort-Linschoten. Ook heeft zij zich sinds 1974 vol overgave ingezet als koster. Mevrouw Van Jaarsveld bezoekt ouderen en alleenstaanden, maar ook bij rouw, trouw of ziekte kan men op haar rekenen. Al een aantal jaren is mevrouw Van Jaarsveld de trouwe verzorger van een aantal naasten die werden geconfronteerd met een ernstige ziekte. Als collectant voor de Hartstichting maakt zij zich vanaf 1984 verdienstelijk.

De heer A. Spruit heeft zich sinds 1996 op vele manieren verdienstelijk gemaakt voor MSV’19. Mede op zijn initiatief werd in 2007 ook de ‘De 24 uur van Montfoort’ opgericht. In 2012 was hij medeoprichter van Stichting Tent Activiteiten Montfoort. In 2013 nam de heer Spruit het initiatief voor ‘Pret in het Park. In 2016 werd hij medeoprichter van Stichting Koningsdag. Ook Les Boutonniers kan rekenen op zijn betrokkenheid.

De heer B. van Blokland is vrijwilliger in hart en nieren. Sinds 1977 is hij actief bij de Geloofsgemeenschap St. Johannes de Doper. Al ruim 42 jaar is hij lector en voorganger in kerkelijke vieringen, avondwakes en uitvaarten. Ook was hij nauw betrokken bij de renovatie van de glas in lood ramen en heeft hij in het Antoniushof veranderingen gerealiseerd in de kerkzaal en het liturgisch centrum. Voor de ouderen heeft de heer Van Blokland het initiatief genomen voor het project ’levenscoach.’

De heer E. de Jong zet zich sinds de jaren ‘70 in vele functies in voor de plaatselijke Gereformeerde Kerk/Protestante Gemeente in Linschoten, was onder veel meer jeugdouderling en voorzitter van de kerkraad. Vanaf 1999 is hij een actief lid van Mannenkoor Zanglust. Sinds de oprichting in 2009 is hij voorzitter van Stichting Open Monumentendag Montfoort. Daarnaast levert hij een waardevolle bijdrage aan het levendig houden van de geschiedenis van Linschoten. De heer De Jong zorgt ervoor dat elke werkdag de klok van de grote of Sint-Janskerk geluid wordt.

De heer P. Versloot zet zich sinds begin jaren ‘80 in voor met name het jeugdwerk binnen de Protestantse Gemeente van Montfoort en het historisch erfgoed. Binnen de Protestantse Gemeente organiseerde hij jongerenkampen en was hij penningmeester. Als lid van de jeugdraad is hij medeverantwoordelijk voor activiteiten voor jeugd en jongeren. In 2006 werd hij secretaris en ‘trekker’ van Stichting Behoud Monumenten Montfoort. Sinds 2017 verzorgt Hij op verzoek van Cultureel Montfoort stadswandelingen en presentaties. Dankzij zijn inzet is de Stichting Oud Montfoort opgericht.

De heer W. Beukers zet zich vol toewijding in binnen de geloofsgemeenschap van de RK kerk Johannes de Doper. Hij is sinds 2002 lid van de kerkcommissie. Bij de renovatie van het kerkgebouw heeft hij een grote rol gespeeld. Sinds 2007 is de heer Beukers actief bij alle activiteiten van de tenniscommissie voor 55+ leden. Vanaf 2015 is de heer Beukers één van de drijvende krachten bij uitstapjes van Het Knooppunt. Ook de SWOM kan rekenen op zijn inzet.


De heer J. Vlaar heeft binnen het CDA diverse functies vervuld. Zo was hij voorzitter van de programmacommissie voor zowel het landelijke partijprogramma in 1988, als voor de plaatselijke programma in Montfoort in 1997. Van 2010 tot en met 2018 was hij wethouder. Sinds 2008 is de heer Vlaar als vrijwilliger zeer actief bij de parochie de Heilige Drie-eenheid in Montfoort. Ook was hij onder meer voetbalcoach, pleegouder en oprichter van Stichting Yoppa.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Van links naar rechts: De heer Aantjes, mevrouw De Bruijn-van Ieperen, burgemeester Laurens de Graaf en de heer Boele.
Erespelden voor bestuursleden Jumelage Lopik Nieuws 19 apr, 16:12
Afbeelding
Zwembad Lobeke in Lopik gaat weer open Nieuws 18 apr, 14:02
Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23