Afbeelding

Drie gedecoreerden in IJsselstein

Algemeen 439 keer gelezen

IJsselstein - In verband met het coronavirus ook geen lintjesregen in IJsselstein. De uitreiking van de welverdiende Koninklijke onderscheidingen worden uitgesteld naar een later nog te bepalen moment. De lintjes blijven dus nog even in het stadhuis. Wel heeft burgemeester Van Domburg vanmorgen, vrijdag 24 april drie inwoners telefonisch verrast met de woorden dat het ‘Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd’ hem of haar koninklijk te onderscheiden. 

Deze IJsselsteiners hebben zich op een bijzondere manier en vooral al vele jaren ingezet voor de samenleving zowel lokaal als nationaal. De verdiensten liggen op maatschappelijk, cultureel, sport en kerkelijk terrein.

Mevrouw M.J.T.G. (Marijke) Van Beukering – Huijbregts Ridder in de Orde van Oranje Nassau

De heer J.Th. (Jan) Hartings Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer N.A.G. (Nico) van Schie Lid in de Orde van Oranje Nassau


Mevrouw M.J.T.G. (Marijke) Van Beukering - Huijbregts 
Mevrouw Van Beukering is sinds 2002 een bevlogen vrijwilliger bij zowel de plaatselijke EHBO-vereniging, het district Utrecht en de Nationale Bond voor EHBO. Bij de Nationale Bond was mevrouw Van Beukering van 2004 tot 2011 secretaris; van 2011- 2014 adviseur en van 2014 tot heden voorzitter. Met haar inzet onderschrijft mevrouw Van Beukering het belang van de inzet van duizenden EHBO-vrijwilligers voor de samenleving.
In het verlengde van haar inzet bij de EHBO was mevrouw Van Beukering ook actief als bestuurslid van het Prins Hendrik Fonds. Deze stichting beslist over het toekennen van subsidies aan organisaties uit de Eerste Hulpverleningsbranche.
Ook heeft mevrouw Van Beukering een politieke inzet in de plaatselijke afdeling van D66; is zij actief als vrijwilligster bij de IJVO en voorzitter van tennisvereniging IJTC Groenvliet.

De heer J.Th. (Jan) Hartings

De heer Hartings is 60 jaar lid van Harmonie Amicitia. Lid zijn van een muziekvereniging is voor de heer Hartings meer dan muziek maken alleen. Als trompettist speelt hij in het orkest. Maar ook is hij van jongst af aan een bevlogen vrijwilliger. In de loop de decennia heeft hij een inzet als lid van de muziekcommissie, muziekbibliothecaris, secretaris in het bestuur, muzikaal leider van de Brulapen, initiatiefnemer van de Carnavalsmis en huisvader/handyman van/in het verenigingsgebouw van Amicitia. Daarnaast heeft de heer Hartings ook nog een inzet bij de Heilige Drie-eenheid, geloofsgemeenschap H. Nicolaas. In de basiliek is hij koster, acoliet en vrijwilliger voor allerlei voor handen zijnde klussen.

De heer N.A.G. (Nico) van Schie

De heer Van Schie is al jarenlang betrokken bij verschillende organisaties. Hij zet zich graag in voor de maatschappij en met name voor de kwetsbare groepen in onze samenleving. De heer Van Schie heeft of had een inzet als penningmeester/secretaris Plaatselijk Overleg Gehandicapten IJsselstein; Leider scootmobielclub IJsselstein; Planner/chauffeur Pulse pendelbussen; Vrijwilliger meldpunt Pulse; Penningmeester Regionale Zonnebloemafdeling Lek en IJssel; Vrijwilliger Zonnebloem afdeling IJsselstein; Secretaris/penningmeester Stichting ter bevordering muziekonderwijs Fulco; Penningmeester Kursusprojekt Projekt IJsselstein; Fractievoorzitter, raadslid, voorzitter en lid Groen Links afdeling IJsselstein.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws gisteren
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws gisteren
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Afbeelding
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46
• Overhandiging van de cheque door Wob Scholtens, voorzitter van BCM aan Marjon de Jong van 't Bakkershuis
Succesvolle bridgeactie voor Bakkershuis Montfoort Nieuws 25 mrt, 16:00
• Het team Boulemeisjes aan de puzzel.
Puzzelaars klaar! Puzzelen maar! Nieuws 25 mrt, 11:25