Emy Theunissen en Irma en Dennis Vangangel overhandigen de cheque op de atletiekbaan in Apeldoorn. (Foto: Tony Buijse)
Emy Theunissen en Irma en Dennis Vangangel overhandigen de cheque op de atletiekbaan in Apeldoorn. (Foto: Tony Buijse) (Foto: Tony Buijse)

CoronaRun voor Ouderenfonds groots IJsselsteins initiatief

  •   keer gelezen

De CoronaRun is zo’n voorbeeld van een actie om juist nu in crisistijd iets groots te bereiken. Donderdag 28 mei overhandigden Irma en Dennis Vangangel en Emy Theunissen een cheque met de opbrengst van maar liefst 32.285 euro aan het Nationaal Ouderen Fonds.


IJsselstein - Dennis Vangangel runt samen met zijn vrouw Irma het IJsselsteinse bedrijf Trendyhangers.nl, een webshop gespecialiseerd in medaillehangers. Voor elke sport heeft het bedrijf een fraaie hanger waaraan sporters hun medailles kunnen hangen. Dennis zelf is een fanatieke hardloper. Samen met zijn trainer, Dennis Licht, van Dennis Licht Running, ontwikkelde hij het concept voor de CoronaRun. Met het ingaan van de Intelligente Lock-down werden alle hardloopevenementen afgelast, waardoor er bij hardlopers behoefte is aan een alternatief. Deelnemers aan de CoronaRun schrijven zich in en lopen op een zelf gekozen moment een zelf bepaalde afstand. Voor hun deelname krijgen zij een fraaie medaille en de opbrengst van de CoronaRun gaat naar een goed doel. 

Vangangel verwachtte een deelnemers aantal van rond de 250. Door de ondersteunende promotie steeg het aantal deelnemers explosief. Binnen twee weken waren er 2.500 aanmeldingen, waardoor de actie, ook dankzij Hardlopen.nl, in een klap een enorm succes werd. Er waren niet alleen deelnemers in Nederland, maar ook in België, Zwitserland, Finland en Spanje.
Het verzorgen, verpakken en verzenden van 2.500 medailles bleek nog een flinke klus voor het IJsselsteinse stel. Maar door de expertise met hun webshop Trendyhangers.nl en met de hulp van een aantal vrijwilligers werd deze klus toch in betrekkelijk korte tijd geklaard en konden alle medailles keurig op de post.

Het Nationale Ouderen Fonds was in coronatijd een voor de hand liggende keus als goed doel voor deze actie. De contacten werden al snel gelegd. Het Ouderenfonds organiseert heel veel voor ouderen, waaronder uitstapjes, creatieve-, communicatieve- en sportieve activiteiten. Maar ook bijvoorbeeld de BoodschappenPlusBus, waarmee ouderen die niet meer mobiel zijn, toch boodschappen kunnen doen. Voor het organiseren en het steeds kunnen blijven aanbieden van deze activiteiten heeft het Ouderenfonds steeds dringend geld nodig. Het uiteindelijke eindbedrag verraste iedereen. Daan Krijger, die namens het Ouderenfonds de cheque in ontvangst nam, kon een bedrag aflezen van 32.285 euro. De overhandiging vond plaats op een zonovergoten atletiekbaan van AV’34 in Apeldoorn. Daarmee werd deze mooie actie afgesloten.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten