Annemiek de Graauw en Frits Mulder zijn - met al hun collega-ondernemers - blij met de saamhorigheid in de stad. (Foto: Lysette Verwegen)
Annemiek de Graauw en Frits Mulder zijn - met al hun collega-ondernemers - blij met de saamhorigheid in de stad. (Foto: Lysette Verwegen)

Samen de schouders eronder in de stad

Algemeen 290 keer gelezen

‘Dank voor jouw support’, staat te lezen op de vlaggetjes die de winkelstraten in de binnenstad sieren. Een gebaar van de ondernemers om de klanten en elkaar te bedanken voor alle mogelijke steun die men elkaar biedt in deze tijd waarin het coronavirus het leven van iedereen beïnvloedt.

IJSSELSTEIN – Mensen kijken op allerlei manieren naar elkaar om en er wordt meegeleefd met iedereen in de zorg, bewoners van de woonzorgcentra, horeca- en andere ondernemers. “Iedereen heeft het moeilijk”, beamen Eventmanager binnenstad Annemiek de Graauw en Vastgoedmanager binnenstad Frits Mulder. Beiden zijn ook ondernemer en bestuurslid van de ondernemersvereniging. “Toch zetten we er in de binnenstad samen de schouders onder. Kiezen voor gezondheid of economie is ingewikkeld, maar er zijn mogelijkheden en er is veel creativiteit.” De winkels zijn aangepast om iedereen de vereiste 1,5 meter ruimte te geven, hygiëne heeft prioriteit, winkeltijden zijn aangepast en winkelpersoneel is beschermd. Een leuke bijkomstigheid: “Lokaal kopen blijkt overal een belangrijke mogelijkheid, vooral omdat diverse landelijke ketens zijn gesloten. Veel ondernemers hebben online-acties en inmiddels ook een afhaal- en bezorgservice. Alles om de klant ook nu optimaal van dienst te zijn.”

Saamhorigheid
Onder de ondernemers is de saamhorigheid groot. “We helpen en inspireren elkaar en houden elkaar scherp; alles komt samen in deze tijd. We lopen regelmatig bij elkaar binnen, soms zelfs met een klein attentie.” En dat is nodig in deze onzekere periode waarin veel ondernemers vrezen voor de toekomst van hun zaak, voor personeel en klanten, maar ook omdat sommige zaken het levenswerk van generaties zijn. “Maar alles binnen de mogelijkheden die we hebben, want te veel drukte in de winkelstraten kan voorlopig niet. We zijn wel blij dat er lokaal meer wordt gekocht en dat velen beseffen dat winkelen nu even niet een familie-uitje is. We houden ons aan de regels, maar willen niet – zoals in sommige steden gebeurt – volledig stilvallen.”
Harten
Met de hartversiering – een idee van stadsmarketing – willen de ondernemers wat blijheid brengen. “De harten zijn ook voor ondernemers buiten de binnenstad, de zorgcentra, voor de mantelzorger en de postbode; iedereen kan het hart gebruiken.”Niet tijdens de evenementen: “Die zijn er niet tot 1 september. Zo gaan het Fashion- en lifestyle Event en het Classic Car Event niet door en ook de koopavonden en -zondagen zijn voorlopig geschrapt”, vertelt Annemiek. “We hopen dat er in het najaar weer iets mag.”Ondertussen wordt er aan diverse ideeën gewerkt. “Ook voor na de coronamaatregelen.” De onderenemers zijn ook tevreden over het verloop van de ontwikkelingen tussen huurders en de meeste verhuurders: “Dat is het voordeel van de kleinschaligheid en saamhorigheid van onze stad. We zijn blij met de loyaliteit en de gunfactor.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50