Wéér een nieuw begin in het wijkgericht werken

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN – Wijkgericht werken staat weer op de agenda van raad- en college. In de commissie samenleving werden vorige week door raad en college de aanbevelingen van het onderzoek door de Rekenkamercommissie overgenomen. 


Eerst moet het vertrouwen van de inwoners worden teruggewonnen voor een nieuwe herstart van het wijkgericht werken. Daarnaast moet gekozen worden voor de beste manier van wijkgericht werken, waarbij doelen, rollen en verantwoordelijkheden van gemeente, Pulse en bewonersgroepen duidelijk worden omschreven. En: de gemeente moet zichtbaar en aanspreekbaar zijn. Verantwoordelijk wethouder Geldof zegde toe in augustus een thema-avond met de drie partijen te beleggen en in december met een collegevoorstel te komen.

Lange geschiedenis
Het wijkgericht werken werd in 1997 gestart om gemeente en inwoners dichter bij elkaar te brengen. Dit verliep tot 2008, met verantwoordelijke medewerkers binnen de gemeente, voorspoedig. In een onderzoek van de Rekenkamercommissie uit 2012 was de tevredenheid verdwenen door de toenemende regierol van de gemeente en de uitbesteding van wijkgericht werken aan Pulse. Het nieuwste onderzoek, dat werd gestart in 2014 moet nu verbeteringen brengen in de situatie, waarover de drie bewonersgroepen al jaren hun onvrede uitten.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten