Mireille Veldman is positief gestemd over een nieuwe start in 2021 van een voor Montfoort uniek IJsselweekend. (Foto: Paul van den Dungen)
Mireille Veldman is positief gestemd over een nieuwe start in 2021 van een voor Montfoort uniek IJsselweekend. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: )

IJsselconcert helaas een jaar uitgesteld

  •   keer gelezen

Montfoort was er klaar voor en (bijna) alles was geregeld: artiesten, podium, horeca en de vele vrijwilligers.Toch heeft de organisatie moeten besluiten om het geplande IJsselconcert 2020 te annuleren en door te schuiven naar het IJsselweekend van 26 en 27 juni 2021.


Montfoort - Het is Mireille Veldman van het organiserend comité die alvast graag een tipje van de sluier op wil lichten. “Natuurlijk vinden wij het allemaal vreselijk jammer dat deze nieuwe activiteit voor Montfoort niet door kan gaan. Wij hebben er allemaal heel hard voor gewerkt, maar gezondheid gaat voor. Het IJsselweekend van volgend jaar begint op vrijdag 26 juni en gaat van start met optredens van de lokale muziekverenigingen. Daarna is het podium voor een beroemde pianiste die werken zal spelen van Chopin, List en Schubert. Maar dat is nog niet alles voor de openingsavond. Aansluitend voert een aantal gerenommeerde zangers een cabaretesk operaprogramma uit. Afsluitend verschijnt er een gevestigd trio ten tonele, die op piano, viool en cello het publiek op mooie muziek trakteert. Ten slotte is er late summer jazz, om de hopelijk zwoele zomeravond naborrelend mee af te sluiten.”
Zowel de senioren als de ALS-patiënten uit Montfoort krijgen tijdens het avondprogramma een mooie plaats toebedeeld. De Stichting ALS is als goed doel aan het evenement gekoppeld. Het is de watersportvereniging en de duikvereniging die hen in bootjes tot dichtbij het podium varen. Het publiek kan op en in eigen bootjes van de muziek genieten. Ook is er een drijvend ponton, met tafels voor dinerarrangementen. Hiervoor bestond al veel animo. Inmiddels wordt er nog gewerkt aan een tribune langs de kade, waardoor extra veel mensen de optredens van dichtbij kunnen volgen. Op zaterdag is er op het podium een optreden van een popband. Dit gebeurt tijdens het ‘Fiets ‘m erin’-evenement, waar deelnemers proberen zo lang mogelijk op de fiets en droog te blijven richting de bel. Ook voor dit evenement (editie 2020) had de organisatie al behoorlijk wat inschrijvingen binnen. Het is mogelijk dat de helling van ‘Fiets ‘m erin’ nog aan het einde van deze zomer op de Hollandse IJssel wordt getest. Veldman: “De organisatie wil de gemeente Montfoort, Rijkswaterstaat, het Waterschap, het Wellantcollege, de horecaondernemers en andere middenstanders en sponsoren hartelijk danken voor alle steun en medewerking tot nu toe. Dat geldt ook voor de mensen van NPO Radio 4, de directeur van het Concertgebouw Amsterdam en de Vrienden van Landgoed Linschoten die ons van advies hebben voorzien.”
Alle inzendingen voor de logowedstrijd worden bewaard en volgend jaar opnieuw beoordeeld. De inzendtermijn is verlengd tot begin volgend jaar. Nieuwe inzendingen blijven welkom. Het IJsselweekend stond al goed in de steigers totdat de uitvoering onmogelijk werd. Maar in 2021 klinkt er vast prachtige muziek over onze mooie IJssel en razen er ludieke fietsers over het water.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten