Bestrijdt de Aziatische Duizendknoop

  •   keer gelezen

De Aziatische duizendknopen zijn ooit als sierplant naar Europa gekomen. De duizendknopen zijn zeer invasief en verspreiden zich gemakkelijk in stedelijk groen, bermen, tuinen en natuurgebieden. 


De sterke wortels van de plant veroorzaken schade aan wegen en gebouwen. Daarnaast overwoekert de duizendknoop andere planten en struiken. Vorige week is de firma Verhart Groen uit Montfoort in opdracht van Reinigingsbedrijf Midden Nederland RMN in IJsselstein gestart met de bestrijding van deze plant in het openbaar groen.

IJsselstein - Op een aantal locaties in IJsselstein steekt Verhart Groen de plant handmatig uit. Waar de plant hardnekkiger is, verwijderen ze de plant elektrisch of frezen ze de plant weg. Ook in de eigen tuin is het raadzaam de woekerende Aziatische - of Japanse - duizendknoop snel te bestrijden.
De Aziatische duizendknoop is een vaste plant met lange wortels en holle stengels tot wel drie meter lang, met zijtakken en grote bladeren. In de winter sterft de plant bovengronds af. In het voorjaar groeit de plant snel in de lengte. De jonge stengel is vrij buigzaam, later wordt deze dikker en krijgt wat rode spikkels. De planten groeien minstens een meter hoog. De plant bloeit in augustus en september met crème witte, soms wit-roze, bloemen. Maar daar kun je maar beter niet op wachten.
Op de website bestrijdingduizendknoop.nl vindt u informatie over het voorkomen en bestrijden van de duizendknoop.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten