Inmiddels zijn mondkapjes verplicht.
Inmiddels zijn mondkapjes verplicht. (Foto: Provincie Utrecht)

Mondkapjes verplicht aan boord van regiotaxi

  •   keer gelezen

Ook in de regiotaxi zijn reizigers verplicht om mondkapjes te dragen tijdens de rit. Dit is een van de extra maatregelen die zijn ingevoerd in het belang van de veiligheid en gezondheid van gebruikers van de regiotaxi in de provincie Utrecht


De belangrijkste maatregelen op een rij.

Het dragen van een mondkapje is verplicht tijdens uw reis met de regiotaxi. Als u deze niet draagt, kunt u geen gebruik maken van de regiotaxi. Mondkapjes zijn te koop bij de drogist, de supermarkt, het warenhuis of via een webshop. Zelfgemaakte mondkapjes zijn ook toegestaan.

Ritten mogen gedeeltelijk weer gecombineerd worden. In een personenauto mogen 2 passagiers en in een bus 4 passagiers vervoerd worden.

Bij een (telefonische) aanvraag van een rit vraagt de telefoniste of u verkoudheidsklachten heeft. Als u deze klachten heeft, kunt u geen gebruik maken van de regiotaxi. Vindt u het lastig deze vraag te beantwoorden? Dan mag een verzorgende of begeleider dat voor u doen. Bij twijfel besluit de chauffeur of u wel of niet mee kunt. De regiotaxi kan niet gebruikt worden voor vervoer van en naar een corona-testlocatie.

Als u hulp nodig heeft bij het in- en uitstappen van de regiotaxi, zorgt u dan voor iemand die u kan ondersteunen. De chauffeur mag u helaas niet helpen.

Een scootmobiel kan op dit moment niet mee met regiotaxi. Dit voorkomt veel handelingen van de chauffeur en beperkt het aantal risicomomenten.

Een (elektrische) rolstoel of rollator kan wel met u mee. De chauffeur plaatst uw hulpmiddel in de regiotaxi.

U mag bagage meenemen als u dit kunt dragen.

U kunt met gepast geld contant betalen. Of uw ritbijdrage via automatische incasso betalen. Betaalt u niet, dan kunt u helaas niet met de taxi mee.

Voor vragen over het gebruik maken van de regiotaxi in coronatijd kunnen reizigers bellen met het reserveringsnummer op telefoonnummer 0900 – 1122445 (lokaal tarief).

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier