De Historische Kruidentuin staat al in volle bloei, maar onderhoud blijft altijd nodig. Met de uitgestelde NLdoet-activiteit kreeg de tuin weer een boost. (Foto: Eetbaar IJsselstein)
De Historische Kruidentuin staat al in volle bloei, maar onderhoud blijft altijd nodig. Met de uitgestelde NLdoet-activiteit kreeg de tuin weer een boost. (Foto: Eetbaar IJsselstein)

NLdoet in de kruidentuin

Algemeen 101 keer gelezen

nldoet in ijsselstein

De 16e editie van NLdoet kon door de uitbraak van het coronavirus niet doorgaan. Veel klussen werden afgezegd of doorgeschoven naar volgend jaar. Eetbaar IJsselstein klaarde afgelopen zaterdag alvast één klus.

IJSSELSTEIN – Met extra vrijwilligers verspreid over de middag – uiteraard onderling netjes op afstand – en budget van NLdoet, kreeg de Historische Kruidentuin aan de Walkade de jaarlijkse opknapbeurt. En dat betekende dat de composthoop alsnog is opgeknapt, de keramiek naambordjes van nieuwe plantenstokken zijn voorzien, er vogelhuisjes werden getimmerd, heel veel onkruid is verwijderd en er nieuwe bloemen en planten en plekje kregen. Het weer – droog en niet te warm, ideaal om te tuinieren – deed ook een duit in het zakje. Twee nieuwe vrijwilligers vonden het zo leuk, dat ze na afloop beloofden om vaker te komen helpen.De kruidentuin en de tuin bij De Hooghe Camp zijn al 7 jaar en vast onderdeel van NLdoet. “Door extra budget en extra vrijwilligers kunnen we de tuinen een flinke boost geven”, vertelt initiatiefnemer Clarie van de Langenberg van Eetbaar IJsselstein. Het enige verschil met vorig jaar: “In maart moet alle nog gaan groeien, nu staat alles al in bloei. We hopen dat vel mensen de komende tijd weer van en in de tuinen kunnen genieten.” Meehelpen mag natuurlijk ook: eetbaarijsselstein.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 gisteren
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20
Afbeelding
Op & Top Vrouw bij Sisters Event in Dorpshuis Benschop Nieuws 22 apr, 14:18
• Twee van de winnaars. In totaal waren er 36 bekers te vergeven.
Prijzenregen tijdens clubkampioenschappen Apollo Sport 22 apr, 11:45
Afbeelding
IJsseloever Dames 1 nog niet uit gevarenzone Sport 22 apr, 09:09