Joeri Eijzenbach en Carla Post zijn blij dat vanaf 1 juli het leven in de speeltuin in het Kloosterplantsoen terugkeert. (Foto: Lysette Verwegen)
Joeri Eijzenbach en Carla Post zijn blij dat vanaf 1 juli het leven in de speeltuin in het Kloosterplantsoen terugkeert. (Foto: Lysette Verwegen)

De Kloosterspeeltuin gaat weer open

Algemeen 96 keer gelezen

De speeltuin was dicht maar we hebben intussen veel gedaan

Lysette Verwegen

In de Kloosterspeeltuin kan altijd gespeeld worden, maar het paviljoen bleef door het coronavirus gesloten en veel activiteiten werden uit- of afgesteld. Maar volgende week is het eindelijk zover: op woensdag 1 juli – drie maanden later dan gepland – gaan de speeltuin én het paviljoen officieel coronaproof open.

IJSSELSTEIN – Op vastgestelde tijden kunnen er weer versnaperingen worden gekocht, is toiletbezoek mogelijk, wordt het speelgoed buiten gezet, is het water om te spelen weer aangesloten en draaien de vrijwilligers hun diensten. Nieuw bestuurslid Joeri Eijzenbach kon meteen vol aan de bak. Er moest nagedacht worden over looproutes rond het paviljoen en de veiligheid van bezoekers en vrijwilligers. “We hebben liters ontsmettingsmiddelen ingeslagen, plexiglas bij het uitgifteloket, koffie in kartonnen bekertjes en contact met de gemeente gehad hoe we de RIVM-regels gaan uitvoeren”, vertelt Carla Post. De opening wordt daarom een dag als alle andere, met als extraatje twee korte dansworkshops van Dolstra Dance Centre om 15.00 en 15.40 uur voor alle kinderen. “Dat is binnen de mogelijkheden een leuke start. Het feestje zoals gepland, hebben we verschoven naar volgend jaar.”

Zomerkids
Ook veel van de reguliere activiteiten voor kinderen gaan niet door en ouderen moeten dit jaar de openluchtkerkdienst, optredens van Excelsior en de picknickactiviteiten met het Ewoud in de Kloosterspeeltuin missen. “Ouderen zijn terecht voorzichtig”, vinden Carla en Joeri. “Maar we blijven inventief en kijken wat er wél kan.” Zoals Zomerkids in de eerste vijf weken van de zomervakantie. “Dan zijn er tweemaal per dag activiteiten – workshops, sport en spel – voor de basisschooljeugd op diverse plekken in IJsselstein. Ook in de speeltuin. En er wordt in samenwerking met de bibliotheek op woensdagen voorgelezen, er volgen nog meer dansworkshops van Dolstra en op 24 juli is er een muziekactiviteit en een natuurtochtje.” Ook kinderfeestjes zijn vanaf 1 juli weer mogelijk: “Dan zorgen de vrijwilligers voor wat versiering en het paviljoen is open.” Alle informatie is te vinden op www.speeltuinkloosterplantsoen.nl.

Vrijwilligers
Een probleem in de speeltuin is nog niet opgelost: vrijwilligers. Joeri bezoekt als vader van twee jonge kinderen – Joost en Geertje – regelmatig de speeltuin. “Overdag werk ik, maar meedraaien als bestuurslid kan ik wel. De filosofie van de speeltuin – natuur en geschikt voor álle kinderen – ook kinderen met een beperking – spreekt mij aan. De coronamaanden hebben we gebruikt om de figuurlijke lijnen uit te zetten: onze ambities voor de toekomst.” Zijn eerste 100 dagen als bestuurslid zijn bizar: “Na drie dagen moest de speeltuin ‘dicht’. Gelukkig niet afgesloten, want in tegenstelling tot andere speeltuinen staan er hier geen hekken.” Het tweetal hoopt op een mooie zomer en een lange nazomer. “En op nog meer vrijwilligers!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 10 uur geleden
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws gisteren
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13
• De huidige bestuursleden: Gerard Vendrig, Piet van Kats en Harry van Rooijen
Hoe mannenkoor St. Caecilia uit Cabauw opeens 100 jaar werd Nieuws 17 apr, 08:00
• Voorzitter Jeanette de Neijs
PSIJ adviseert gemeente en inwoners met vragen in sociaal domein Nieuws 16 apr, 18:00