Paul en Sietske Ruiter van Buitenplek Más Mik hebben personeelsleden van hotel Abrona tijdelijk in dienst. Foto: Paul van den Dungen
Paul en Sietske Ruiter van Buitenplek Más Mik hebben personeelsleden van hotel Abrona tijdelijk in dienst. Foto: Paul van den Dungen Foto: Paul van den Dungen

Buitenplek Más Mik helpt Abrona

Algemeen 207 keer gelezen

Paul van den Dungen

Een bijzondere ervaring om met deze mensen te mogen werken

Een paradijselijke plek om te vertoeven

Buitenplek Más Mik, Benedeneind Noordzijde 408 (smalle kant) in Benschop heeft vanaf 1 juni het terras weer open, met heel veel ruimte. Een ruime opstelling zodat iedereen een veilige en gezellige plek vindt voor koffie, lunch & borrel. In het weekend grillen ze heerlijke hamburgers op de bbq. Bij minder weer hebben wij ook binnen plek waar je na reservering (kan bij de poort), terecht kunt. In juni, juli en augustus geopend op woensdag en donderdag van 11 tot 17 uur en vrijdag zaterdag en zondag van 11 tot 20 uur.

Het wordt weleens gekscherend ‘het best bewaarde geheim van Benschop’ genoemd, de Buitenplek Más Mik, gelegen aan de doorgaande route door het natuurgebied Willeskop.

Benschop/Oudewater - Op het terrein terrein van boerderij de Haan van Abrona is de Buitenplek Más Mik gevestigd. Naast vergaderingen en partijen bieden zij catering op locatie en een broodjes-service voor de regio. Ook hier zorgde het coronavirus voor een sluiting van drie maanden. Voor de eigenaren Paul en Sietske Ruiter was het wachten op betere tijden en die zijn inmiddels weer aangebroken. Paul Ruiter: “Op een prachtige plek middenin de natuur met een riant terras met vrij uitzicht op de achterliggende weilanden en een mooie boomgaard verzorgt Más Mik zakelijke bijeenkomsten, (trouw)feesten, bbq’s, borrels, lunches, buffeten of walking dinners. Sinds begin 2014 werken wij samen met Abrona op een prachtplek bij zorgboerderij de Haan. Een perfecte plek om gezelschappen te ontvangen voor een vergadering, brainstormsessie of ‘weidag’; en daarnaast dé plek voor het houden van een feest.” Op zorgboerderij De Haan wonen en werken mensen met een verstandelijke beperking. Met het aanbieden van de mogelijkheid tot vergaderen en het organiseren van feesten wordt de integratie tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking bevorderd. Door het houden van zakelijke of feestelijke bijeenkomsten op buitenplek Más Mik, krijgt elk bijeenzijn een bijzonder tintje en wordt maatschappelijke betrokkenheid een feit. “Toen wij hoorden van de sluiting van hotel Abrona in Oudewater hebben wij besloten een aantal personeelsleden voor de komende maanden over te nemen. Voor hen die dat willen is er ‘agrarische dagbesteding’. Zij zorgen er voor dat het erf van de boerderij er mooi bij ligt en goed wordt onderhouden, Daarnaast kunnen zij hun dagbesteding ook uitvoeren binnen ons bedrijf en assisteren zij ons in de keuken, schoonmaak en het klaarzetten van vergaderingen en feesten. Voor ons als ondernemers een bijzondere ervaring en mooi om samen met deze mensen te werken!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Afbeelding
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46